Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Θεαματική αύξηση 20% των τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές BENELUX το 2018

SalonDeVacances2

Ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις από το Βέλγιο

Για «θεαματική» αύξηση στις αφίξεις τουριστών από τις αγορές BENELUX στην Ελλάδα το 2018 και ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις από το Βέλγιο κάνει λόγο το υπουργείο Τουρισμού.

Όπως σημειώνει, κατά την περσινή χρονιά το τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 20% από τις αγορές του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, καθώς περισσότεροι από 1.500.000 επισκέπτες από τις αγορές αυτές επέλεξαν ελληνικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός των Βέλγων που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Μόνο το 2018 ξεπέρασαν τις 530.000, σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων του Βελγίου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αφίξεων Βέλγων τουριστών να αγγίξει ρεκόρ δεκαετίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής του, που δημιούργησε αυξημένη τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, καθώς:

Προχώρησε σε κεντρικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς ομίλους για την αύξηση των τουριστικών πακέτων σταθερά κάθε χρόνο.

Διεκδίκησε και πέτυχε μέσα από διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες τη σημαντική ενίσχυση της συνδεσιμότητας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες απευθείας πτήσεις από τα τέσσερα αεροδρόμια του Βελγίου, όχι μόνο προς Αθήνα, αλλά και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Και ο ΕΟΤ υλοποίησε στοχευμένη τουριστική προώθηση και προβολή στις αγορές της Benelux.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συμμετείχε στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες, με στόχο τη διατήρηση της θετικής δυναμικής του ελληνικού τουρισμού το 2019. Συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Βελγικών Πρακτόρων, ΑΒΤΟ, και ιδιοκτήτη του BT Tours, Jean-LucHans, τον διευθυντή μάρκετινγκ του μεγαλύτερου για την Ελλάδα στην Ολλανδία ταξιδιωτικού Ομίλου Sunweb, Hugovan Drie, τον εκπρόσωπο της ExclusiveDestinations για τον τουρισμό πολυτελείας, MarcvanZeveren, τον γενικό διευθυντή της Thomas Cook Βελγίου, Jan Dekeyser, την εκπρόσωπο της TUIfly, Sarah Saucin, και την ιδιοκτήτρια του βελγικού ταξιδιωτικού ομίλου που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, Essential Greece, Martine Dewispelaere. Στις συναντήσεις συμμετείχε και η προϊσταμένη του ΕΟΤ στις αγορές BENELUX, Ελένη Σκαρβέλη.

Ο ΕΟΤ έχει δυναμική παρουσία στην έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ. και με συμμετοχή αριθμού ρεκόρ συνεκθετών τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, τους Δήμους Κω και Βόλου, την ΠΡΟ-ΤΟΥΡ (Ρόδος), τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ και τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ έγινε ειδική παρουσίαση της Θάσου ως τιμώμενου προορισμού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου για την προώθηση λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, την ανάδειξη των θεματικών τουριστικών προϊόντων και την προβολή της πτήσης Βρυξελλών-Καβάλας μέσω της TUI fly για το άνοιγμα του προορισμού της Θάσου.

Στην εκδήλωση η υπουργός κάλεσε τους επαγγελματίες και το ταξιδιωτικό κοινό να επιλέξουν την Ελλάδα ως κορυφαία επιλογή. Παρέστησαν, επίσης, η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, Ελευθερία Γαλαθιανάκη, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης, που χαιρέτισε την παρουσίαση του προορισμού.

Η κ. Κουντουρά συμμετείχε και στην παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου προορισμού ταξιδίων πόλεως (city-break), και της απευθείας αεροπορικής πτήσης από τις Βρυξέλλες μέσω της Brussels Airlines.

Παρέστη, τέλος, στην εκδήλωση γευσιγνωσίας της Πελοποννήσου, ενώ παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικές εκπομπές κι επαγγελματικά τουριστικά έντυπα του Βελγίου για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr