ΡΟΗ 24/7:

Ευθ. Καρανάσιος: Δεν έχουν… Θεό

karanasios4

Άρθρο του πρώην Βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Ευθύμη Καρανάσιου για την οικονομία

"Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας ξιφουλκούσε κατά της κυβέρνησης Σαμαρά καταγγέλλοντας τα «ματωμένα» πλεονάσματα και υποσχόταν κατάργηση της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο, τότε τα «ματωμένα» πλεονάσματα δεν ξεπερνούσαν το 1,5% του ΑΕΠ ενώ η οικονομία είχε μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου οι Συριζαίοι έγιναν «μνημονιακότεροι» των Μνημονίων, παρουσίασαν θηριώδη πλεονάσματα της τάξης του 4% και 4,5% σε συνθήκες ύφεσης της οικονομίας πετσοκόβοντας το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μεταθέτοντας για το μέλλον τις πληρωμές του Δημοσίου.
Η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με «αφαίμαξη» της οικονομίας και δυστυχώς εφαρμόζεται έως και σήμερα, άλλωστε η χώρα έχασε όλους τους αναπτυξιακούς στόχους από το 2015.
Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα παγκοσμίως η οποία κατρακύλησε στην ύφεση με τις τιμές του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε και ένα ακόμη ασύλληπτο για την οικονομία ρεκόρ: ενώ εμφάνισε τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε!
Έκοψαν επενδύσεις, προχώρησαν σε στάση πληρωμών στο Δημόσιο και τελικώς ανέβασαν το δημόσιο χρέος πάνω από 35 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με το 2015.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, θα προχωρήσουμε στην μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις ευρωεκλογές, ώστε να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος υπέρ της ανάπτυξης.
Σίγουρα οι νεόκοποι «μερκελιστές» υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα θα μας επιτεθούν, αυτοί που κάποτε ξιφουλκούσαν κατά των «ματωμένων» πλεονασμάτων, τώρα τα θεωρούν «ιερό δισκοπότηρο», που δεν μπορεί κανείς να αλλάξει, θα υποστήριζουν ότι το θέμα χρησιμοποιείται ως «καρότο» που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ για να εφαρμοστεί το «μαστίγιο» των σκληρών μεταρρυθμίσεων, που περιλαμβάνονται, στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη.
Ούτε εκπρόσωποι της Μέρκελ να ήταν, που κόπτονται για το ανέπαφο των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των δανειστών.
Δεν αποκλείεται πάντως μετά την εκλογική ήττα οι Συριζαίοι να αρχίσουν ξανά να μιλούν για τα «ματωμένα πλεονάσματα» του Μητσοτάκη, είπαμε δεν έχουν… Θεό".

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 19:07
επιστροφή στην κορυφή