Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Γ.Ν.Χ.: Λύση για τη στελέχωση του Γραφείου Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων

NOSOKOMEIO POLYGYROS XALKIDIKH

Συνεδρίαση του Δ.Σ. για την αναπλήρωση του κενού

«Ακέφαλο» παραμένει για περισσότερο από έναν μήνα το Γραφείο Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής (Γ.Ν.Χ.), στον Πολύγυρο, καθώς η νοσηλεύτρια που το στελεχώνει απουσιάζει για λόγους υγείας. Ο ρόλος του συγκεκριμένου γραφείου είναι η συνεργασία με τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου για τη διαχείριση και αντιμετώπιση μιας ενδονοσοκομειακής επιδημίας ή ενός σοβαρού νοσήματος για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες αρχές.

Το halkidifocus.gr έγινε αποδέκτης της έντονης ανησυχίας που διατυπώθηκε εξαιτίας του κενού που προκάλεσε η αναρρωτική άδεια της νοσηλεύτριας ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, σε μία περίοδο κατά την οποία η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, στοιχίζοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα, ανθρώπινες ζωές.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Λαμπρινή Στεφανίδου, μιλώντας στο halkidikifocus.gr, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η επικεφαλής του γραφείου βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, ωστόσο γνωστοποίησε ότι σήμερα (Πέμπτη 14/2) αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος προκειμένου να λάβει απόφαση για τον ορισμό αντικαταστάτη. «Το ζήτημα μάς έχει απασχολήσει από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς το σχετικό ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους αντικατάστασης των νοσηλευτών ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων παρουσιάζει ατέλειες», ανέφερε η κ. Στεφανίδου. «Σύμφωνα με αυτό, ο μοναδικός λόγος απομάκρυνσης του επικεφαλής του εν λόγω γραφείου είναι η έλλειψη αποδοτικότητας και εφόσον υπάρξει σχετική εισήγηση», πρόσθεσε. Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Στεφανίδου, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συντρέχει τέτοιος λόγος, καθώς πρόκειται για αναρρωτική άδεια που έχει χορηγηθεί νόμιμα στην εργαζόμενη, ωστόσο δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στο ΦΕΚ. «Αρχικά αναμέναμε την επάνοδο της νοσηλεύτριας, ωστόσο η ίδια ξαναέκανε χρήση αναρρωτικής άδειας με αποτέλεσμα ο ορισμός αντικαταστάτη να προβάλει περισσότερο αναγκαίος», εξήγησε η Διοικήτρια του Γ.Ν.Χ. «Εξετάσαμε διεξοδικά και το τυπικό μέρος της διαδικασίας με το νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου και φέρνουμε το θέμα για λήψη απόφασης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για προσωρινή αναπλήρωση της θέσης έως την επάνοδο της νοσηλεύτριας. Η σχετική απόφαση καθαρογράφεται άμεσα και ο νοσηλευτής ή η νοσηλεύτρια που θα οριστεί αναλαμβάνει καθήκοντα», συμπλήρωσε.

Η κ. Στεφανίδου εμφανίστηκε κατηγορηματική απέναντι στους ισχυρισμούς ότι στη διάρκεια της απουσίας της επικεφαλής του Γραφείου Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων υπήρξε στασιμότητα ως προς την καταγραφή και δήλωση περιστατικών. «Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν είναι ένα αυτόνομο πρόσωπο ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων της, καθώς εντάσσεται στην επιτροπή νοσοκομειακών λοιμώξεων που απαρτίζεται από πρόεδρο, αντιπρόεδρο, διάφορους διευθυντές τμημάτων», εξήγησε. «Οτιδήποτε προκύψει στο Νοσοκομείο ενημερώνεται η πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, η οποία είναι διευθύντρια γιατρός ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες», ξεκαθάρισε η κ. Στεφανίδου. Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι παρόλο που η νοσηλεύτρια βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια ενημέρωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ για όλα τα ζητήματα και παρέμενε σε επικοινωνία με το υγειονομικό προσωπικό και την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα»

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία, στα τμήματα του Νοσοκομείου Πολυγύρου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα της γρίπης. «Είναι γεγονός ότι και στη Χαλκιδική η γρίπη παρουσιάζει έξαρση, υπάρχει προσέλευση ασθενών με ιώσεις, ωστόσο δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα», υπογράμμισε η Διοικήτρια.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2