xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στο Α.Π.Θ.

2019 02nar

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα την εξάρθρωση συμμορίας που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης, 5 αλλοδαποί ηλικίας 21 έως 32 ετών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους εντός και πέριξ του Α.Π.Θ. 

Επιπλέον, συνελήφθησαν 2 ακόμη άτομα (αλλοδαποί ηλικίας 26 και 34 ετών) στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης, που προμηθεύτηκαν από μέλη της εν λόγω συμμορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν, δέματα και μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 152,35 γραμμαρίων, συνολικό χρηματικό ποσό 189 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 3 κινητά τηλέφωνα και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι, δύο εκ των συλληφθέντων αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την ακινητοποίησή τους, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ένα εκ των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων είχε αφαιρεθεί από την κατοχή γυναίκας στο κέντρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή