Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κατεδαφίζονται όλα τα επικίνδυνα κτίρια στο Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας (ΦΩΤΟ)

52156732 2276960995877948 6164612593408278528 n

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ζητά ο Δήμος Θερμαϊκού

Θετική ήταν η ανταπόκριση στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού που απεστάλη προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει στην κατεδάφιση των ετοιμόρροπων και δυνητικά επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών κτιρίων, στο κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της.

Ο χώρος, μεταξύ Ν. Επιβατών και Αγ. Τριάδας και πλησίον του Κέντρου Αναψυχής Αξιωματικών–Υπαξιωματικών (ΚΑΑΥ), αποτέλεσε στο παρελθόν σημαντικό σημείο αναφοράς, περιλαμβάνοντας μια από τις διασημότερες παραλίες της περιοχής, σφύζοντας από κόσμο και αποτελώντας χώρο διεξαγωγής μεγάλων συναυλιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Με τα χρόνια, ωστόσο, να περνούν, το κάμπινγκ αφέθηκε να ρημάζει και τελικά να οδηγείται σε απαξίωση και να κλείνει οριστικά, παρουσιάζοντας πλέον τη σημερινή εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, με τις εγκαταστάσεις να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική υγεία και την ασφάλεια παραθεριστών και λουόμενων.

Κατάσταση χρόνια, που παρά τις συνεχείς προσπάθειες και επαφές της σημερινής Διοίκησης με το ΤΑΙΠΕΔ, βάζει φρένο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Ανάπτυξη μέσω της επιζητούμενης αξιοποίησης του χώρου, που υπόσχεται να προκαλέσει μια σειρά αλυσιδωτών εξελίξεων με θετικό πρόσημο για τον τόπο. Εξελίξεις, όπως η προσέλκυση επενδυτών, η λειτουργία νέων επιχειρήσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης και κατ’ επέκταση, η κατακόρυφη τουριστική άνθηση με όλες τις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται.

Σε δήλωσή του σχετικά, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε: «Η κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτιρίων αποτελούσε ένα ζήτημα υψίστης σημασίας και επιτακτικής ανάγκης, καθότι από την υφιστάμενη κατάσταση ανέκυπτε σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας. Είχαμε χρέος να δράσουμε, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών και αυτό κάναμε. Ωστόσο, με την εξέλιξη αυτή δεν εφησυχαζόμαστε και δεν σταματάμε τις πιέσεις προς την Πολιτεία, προκειμένου να δρομολογηθεί επιτέλους η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου μας. Περιουσία ανυπολόγιστης αξίας και εξαιρετικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων, όπως είναι τα κάμπινγκ Αγ. Τριάδας και Επανομής, αλλά και οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ».

52016056 2276960839211297 7581883979259707392 n

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 18:34
επιστροφή στην κορυφή