xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Nέα αντιπαράθεση για την Κυριακάτικη αργία

bsb

«Ποτέ δουλειά την Κυριακή»

 

Στις 22 Οκτωβρίου και στις 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της “συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό, για τον κλάδο και τους εργαζόμενους, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Εμπόριο και την Κυριακή 2.11.2014, ημέρα κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, βάσει του Ν. 4177/2013.

Επίσης, η Διοίκηση της ΟΙΥΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης – διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 7.11.2014, ημέρα οριστικής εκδίκασης στο ΣτΕ της κοινής προσφυγής εργαζομένων και εργοδοτών για απαγόρευση της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του έτους (52). Τέλος, αποφασίστηκε, η ΟΙΥΕ να καλέσει τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα (εμπορικούς συλλόγους, εμποροβιοτέχνες), αλλά και τις επιχειρήσεις, να στηρίξουν την απεργία στις 2.11.2014, κρατώντας τα καταστήματά τους κλειστά, καθώς και να πλαισιώσουν την κινητοποίηση μας στις 7.11.2014 στο ΣτΕ.

Η μέχρι στιγμής εμπειρία από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με τεκμηριωμένα στοιχεία αποδεικνύει ότι:

Πρόκειται για ένα μέτρο που καταστρέφει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις,
Ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών,
Δημιουργεί λουκέτα και ανεργία,
Αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των ήδη εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά και τις Κυριακές, χωρίς δικαίωμα στην ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο και την οικογενειακή ζωή.

Ο τόπος της απεργιακής συγκέντρωσης και των κινητοποιήσεων, θα ανακοινωθούν σύντομα. Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ένταση και επιμονή για την υπεράσπιση και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας.

Το αίτημά μας παραμένει πάντα αναλλοίωτο και επίκαιρο! Ποτέ δουλειά την Κυριακή! Ούτε 52 – Ούτε 7: καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!”.

Κινητοποίηση στις 22 Οκτώβρη

Από την πλευρά του το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, καλεί σε διαδήλωση “ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας την Τετάρτη 22 Οκτώβρη 6μμ, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου).

 

http://www.4news.gr

επιστροφή στην κορυφή