xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

GAWF/Animal Action: Ετήσια δράση φροντίδας ιπποειδών στη Χαλκιδική

gawf aloga

Σεμινάρια, κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική φροντίδα των ιπποειδών

Η GAWF/Animal Action στο πλαίσιο του καθιερωμένου Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών, θα βρίσκεται από τις 21 έως και τις 24 Φεβρουαρίου στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στις περιοχές Σταυρός, Ταξιάρχης και Παλαιοχώρι.

Εδώ και 60 χρόνια η GAWF/Animal Action εργάζεται για όλα τα ζώα τα οποία έχουν την ανάγκη μας είτε αυτά είναι αδέσποτα ζώα, ζώα εργασίας, είτε παραγωγικά ζώα. Παρέχεται πρακτική και κτηνιατρική βοήθεια, η οποία πολλές φορές σώζει ζωές. Με εκστρατείες ενημέρωσης, άσκηση πίεσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ενίσχυση μικρότερων φιλοζωικών οργανώσεων στην Ελλάδα, η GAWF/Animal Action βρίσκει πρακτικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα ευζωίας των ζώων στην Ελλάδα.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις της GAWF/Animal Action είναι το Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών. Από το 1999, δια μέσου της εξειδικευμένης ομάδας κτηνιάτρων, πεταλωτών και οδοντιάτρων, φροντίζει και περιθάλπει τα εργαζόμενα ιπποειδή. Με 60 μέρες εργασίας κάθε χρόνο φροντίζουμε πάνω από 1.500 ιπποειδή πανελλαδικά.

Το Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών της GAWF/Animal Action περιλαμβάνει:
- Κτηνιατρική φροντίδα
Η ομάδα της GAWF/Animal Action προσφέρει εξειδικευμένη κτηνιατρική φροντίδα με στόχο πάντα την ευζωία των ιπποειδών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντιμετώπιση κτηνιατρικών προβλημάτων, αποπαρασιτώσεις, φροντίδα πληγών και άλλες θεραπείες. Οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για την αναγκαιότητα κτηνιατρικής φροντίδας και ελέγχου ενώ μαθαίνουν βασικές αρχές της πρόληψης και αντιμετώπισης κτηνιατρικών προβλημάτων από την αναγνώριση έως τις πρώτες βοήθειες.
- Πεταλωτική φροντίδα
Η ομάδα πεταλωτών της GAWF/Animal Action εξονυχίζει όλα τα ζώα, ειδικά αυτά με προβλήματα στραβών, υπερβολικά μακριών ή οπλών με ανισσοροπία και ανακουφίζει τα ζώα εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες πώς να εξονυχίζουν σωστά και να διατηρούν την οπλή υγιή καθώς και πώς να τοποθετούν σωστά τα καρφιά για την πετάλωση. Διοργανώνονται επιπλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια για ερασιτέχνες πεταλωτές και ιδιοκτήτες που πεταλώνουν μόνοι τους ώστε να το κάνουν πιο σωστά.
- Οδοντιατρική φροντίδα
Τα δόντια των ιπποειδών χρειάζονται την απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο είτε για λιμάρισμα των οδοντικών ακίδων είτε για αντιμετώπιση πιο σοβαρών προβλημάτων όπως εξαγωγές δοντιών. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι της GAWF/Animal Action παρέχουν την απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα και ταυτόχρονα εξηγούν στους ιδιοκτήτες πώς να αναγνωρίζουν εγκαίρως προβλήματα της μάσησης.
- Σεμινάρια - Εκπαιδευτικό υλικό
Βασικός στόχος της GAWF/Animal Action είναι η συνέχιση της κτηνιατρικής, πεταλωτικής και οδοντιατρικής φροντίδας των ιπποειδών από τους ιδιοκτήτες και τους τοπικούς κτηνιάτρους όταν η ομάδα ολοκληρώσει την εκάστοτε επίσκεψη. Για το λόγο αυτό, προσφέρουν ευκαιρίες για εκπαίδευση και επιπλέον μόρφωση. Διεξαγάγουν σεμινάρια με κοινό όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή των ιπποειδών με την εκπαίδευσή τους σε κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική εργασία και επιπλέον διαθέτουν στο κοινό και στους ιδιοκτήτες ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το: «Πώς να Φροντίζετε το Γαϊδούρι σας», «Οδοντιατρική σε Γαϊδούρια, Άλογα και Μουλάρια» και «Πώς να Περιορίζετε το Γαϊδούρι, Άλογο και Μουλάρι-Εναλλακτικές του ‘Παστουρώματος’».

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα και την δράση της GAWF/Animal Action, καθώς και για πληροφορίες που αφορούν στην επίσκεψη μπορείτε να επικοινωνείτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 210- 3840010.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2