Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τράπεζα Πειραιώς μαθαίνει το επιχειρείν σε μαθητές

tr pmathites

Δημιουργία εικονικής επιχείρησης

Καινοτόμες ιδέες και εικονικές επιχειρήσεις που επεξεργάστηκαν και δημιούργησαν περισσότεροι από 1.200 μαθητές από 37 γυμνάσια και λύκεια από την Β. Ελλάδα, την Ρόδο και την Κρήτη, παρουσιάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την εκδήλωση «Η Εικονική Επιχείρηση 2019», που τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και συνιστά την κορυφαία ετήσια εκδήλωση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης και οι παρουσιάσεις των μαθητών εντυπωσίασαν, δεδομένης της ηλικίας και των εμπειριών των εφήβων που συμμετείχαν.

Η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζει έμπρακτα, από το 2010, το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Εταιρικής Υπευθυνότητας που αποσκοπούν στην υποστήριξη της νέας γενιάς. Στελέχη της τράπεζας επισκέπτονται συστηματικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και χτίζουν «γέφυρες νεανικής επιχειρηματικότητας» με τους μαθητές, πραγματοποιώντας δομημένες συναντήσεις, με στόχο να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της έννοιας της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, καθοδηγούν τους μαθητές με απλουστευμένο τρόπο στον κόσμο των ορθών χρηματοοικονομικών πρακτικών. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο. Καλλιεργούν τις δεξιότητές τους μαθαίνοντας να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους ως ενημερωμένοι καταναλωτές και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, ως μελλοντικοί επαγγελματίες.

Εικονική επιχείρηση

Η «Εικονική Επιχείρηση» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών. Πρόκειται για ομαδική δραστηριότητα, η οποία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας της. Τα παιδιά που υλοποιούν το πρόγραμμα αφενός αξιοποιούν τις γνώσεις που απέκτησαν από τις «γέφυρες νεανικής επιχειρηματικότητας» και αφετέρου προετοιμάζονται συλλέγοντας εμπειρίες και εφόδια για την αυριανή τους είσοδο στην αγορά εργασίας, είτε ως ιδιοκτήτες, είτε ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020