Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μοναδικός εχθρός μου είναι η διχόνοια!»

Valianos omofonia 1

- Συνέντευξη Στ. Βαλιάνου στη Free Sunday

«Σύγκριση αντιλήψεων» και όχι σύγκρουση εχθρών, θεωρεί τις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Αριστοτέλη, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Free Sunday και στο δημοσιογράφο Χρήστο Μάτη.
«Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα επιτρέψω να επαναληφθεί η διχαστική μονοθεματική αντιπαράθεση του παρελθόντος», τονίζει μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Βαλιάνος, απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. «Ανεξάρτητα από τις δικές του προσωπικές απόψεις, ένας Δήμαρχος οφείλει να είναι εκπρόσωπος όλων των δημοτών και να συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Όχι να την υπονομεύει. Ο Δήμος Αριστοτέλη δεν είναι μόνο τα μεταλλεία. Είναι πολλά άλλα πράγματα. Όμως, σίγουρα, ένα από τα ζητήματα των εκλογών στον Δήμο μας θα είναι η στάση της δημοτικής αρχής όσον αφορά την επίπτωση του θέματος στην κοινωνική συνοχή. Αυτό είναι και το δικό μου μέλημα. Ο Δήμος οφείλει να αντιμετωπίζει με την ίδια επιμέλεια τόσο την αγωνία εκείνων που ανησυχούν για θέματα υγείας και περιβάλλοντος όσο και την αγωνία εκείνων που ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον και την πιθανή απώλεια ενός σημαντικού πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Να βοηθήσει τους πολίτες να συναντηθούν εκεί όπου οι αγωνίες τους συμπίπτουν. Γιατί συμπίπτουν. Ούτε οι πρώτοι θέλουν την ανεργία και την υπανάπτυξη ούτε οι δεύτεροι αδιαφορούν για την υγεία των οικογενειών τους και των παιδιών τους. Ο δικός μου ρόλος θα είναι να το δουν αυτό όλοι και να βρούμε μονοιασμένοι τις σωστές απαντήσεις».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαλιάνος, σημείωσε πως «είναι δημοκρατικό δικαίωμα της σημερινής δημοτικής αρχής να ταυτίζεται με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και να κρίνεται γι` αυτό», φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Δεν μπορείς να είσαι ο Δήμος που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου Μακεδόνα των επιστημών και της φιλοσοφίας, του Αριστοτέλη του Σταγειρίτη, να σιωπάς στην εκχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας έξω από το πλαίσιο του ελληνικού έθνους και να πιστεύεις ότι δεν θα κριθείς γι’ αυτό. Ως “Ομοφωνία”, εγώ και οι συνεργάτες μου, είμαστε αποφασισμένοι τον Αριστοτέλη να τον αναδείξουμε σε ζωντανό πρεσβευτή της ελληνικής παρακαταθήκης της Μακεδονίας».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κοινωνία κουράστηκε να είναι διχασμένη με αφορμή τα μεταλλεία: «Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι κάποιοι στη Χαλκιδική – και όχι μόνο – έχουν χτίσει καριέρες πάνω σε αυτόν τον διχασμό. Και κάποιοι άλλοι, που το παίζουν ενωτικοί, δεν βλέπουν την ώρα να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Προσωπικά αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι τους». Συμπλήρωσε δε, πως «δουλειά του Δήμου, είναι να αναζητά τις απαντήσεις που θα κάνουν τους δημότες να νιώσουν ασφαλείς. Όχι να υποδαυλίζει τον φόβο. Να τον διερευνά και να τον απομακρύνει».

Ο κ. Βαλιάνος κατέληξε: «Αν θέλουμε με κάτι να αναμετρηθούμε, θα αναμετρηθούμε με τα προβλήματα, με τις ανάγκες για καλύτερους δρόμους, για σύγχρονη ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη, για καλύτερη περίθαλψη, για δουλειές, αλλά και με τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου Αριστοτέλη. Θα αναμετρηθούμε με την ικανότητά μας να τις αξιοποιήσουμε και να τις μετατρέψουμε σε πηγή πλούτου για τον τόπο και τους ανθρώπους του».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη Συνέντευξη του Υποψηφίου Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου στη Free Sunday.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 06 Απριλίου 2019 09:17

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου Focus Halkidiki

Halkidikifocus 2014-2020