Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διανομή σχολικού οδηγού στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

SXOLOD

Απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών

Σχολικό οδηγό, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα διανεμηθεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, παραδίδει στη σχολική κοινότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του οδηγού είναι, μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών, να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα, μέσω του οδηγού οι γονείς και κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις Δομές Υποστήριξης του υπουργείου και σε άλλα συναφή ζητήματα.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και εν τέλει στην οικοδόμηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης. «Ελπίζουμε ότι αυτή η καλαίσθητη και φιλική για τον αναγνώστη έκδοση θα συμβάλει στην υποστήριξη της κοινής μας προσπάθειας για ποιοτική μάθηση, ώστε οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες να είναι οι αυριανοί δημοκρατικοί και υπεύθυνοι πολίτες».

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020