ΡΟΗ 24/7:

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δε βρίσκεται σε μνημόνιο, αλλά σε διαδικασία εποπτείας (βίντεο)

D0e5nPOWsAIGs7f

Συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου με τον Πρωθυπουργό

«Η Ελλάδα δε βρίσκεται σε μνημόνιο ή σε ένα «μεταμφιεσμένο» αναγκαστικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαδικασία εποπτείας, όπως και άλλες χώρες. Η άποψη μου είναι, πως είναι επιτυχής, όπως ήταν για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης. Επομένως, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια οδηγία που εμείς πρέπει να ακολουθούμε, αλλά συμβουλές. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία και επικοινωνία, είμαστε συνεργάτες, αλλά δε βρισκόμαστε στο επίπεδο που ήμασταν προηγουμένως», υπογραμμίζοντας: «Θέλουμε να έχουμε κοινό στόχο και εργαζόμαστε με την πρόθεση να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Νομίζω, πως μετά τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα, τώρα είμαστε στη θέση να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματά μας. Και γι αυτό το λόγο βλέπουμε την απόδοση της οικονομίας και αυτά τα πολύ θετικά σημάδια. Βεβαία, ήταν κάτι που ήθελα να υπογραμμίσω, γιατί ένα κομμάτι των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης προκαλεί μια μικρή σύγχυση για το τι κάνουμε αυτή τη στιγμή και ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό».

Στην αντιφώνησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται ξεκάθαρα σε ανάκαμψη. «Πρόθεση μας και προσωπικά η δική μου, είναι να οικοδομήσουμε το success story μαζί με την Ελλάδα. Και πιστεύω πως τώρα βρισκόμαστε σε μια καινούρια, νέα φάση. Θα ήθελα πραγματικά να υπογραμμίσω αυτό που είπατε, πως όσον αφορά την παρακολούθηση, δεν πρόκειται για μικροδιαχείριση», ανέφερε, προσθέτοντας: «Τώρα, εμείς κάνουμε μια απογραφή των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, 16 που πρέπει να γίνουν και 30 που έχουν ολοκληρωθεί και εργαζόμαστε μαζί για να οριστικοποιήσουμε και τις τελευταίες. Γιατί όπως εσείς και εγώ ελπίζω και περιμένω πως θα είναι θετικό το Eurogroup τον Μάρτιο και πως αυτό θα οδηγήσει στην εκταμίευση του 1 δις ευρώ κάτι σημαντικό, αλλά περισσότερο θα αποτελέσει ένα σημάδι στις αγορές, καθώς ξέρω πόσο σημαντικό αυτό είναι για εσάς, πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστη και βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

επιστροφή στην κορυφή