xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica η ΠΚΜ

b262d3e1ce071eade81482924c8f84c7 XL

Με 6 επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, συμμετείχε για τέταρτη φορά στη Διεθνή Έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica στο Βερολίνο της Γερμανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin- ExpoCenter City.
Τη φετινή διοργάνωση επισκέφτηκαν 78.000 εμπορικοί επισκέπτες από 135 χώρες και συμμετείχαν 3.200 εκθέτες από 90 χώρες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση με 6 επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν τοπικά προϊόντα της μακεδονικής γης. Η παρουσία της αξιολογήθηκε από τους συμμετέχοντες ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς υπήρξε ουσιαστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα προϊόντα που προβλήθηκαν στην έκθεση. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν σημαντικές νέες επαφές και συμφωνίες, αλλά ενίσχυσαν και τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες τους με χονδρέμπορους, αντιπροσώπους και εισαγωγείς τροφίμων από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύθηκε η ελληνική παρουσία ως μία από τις σημαντικότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών.
Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.
«Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι να γίνει η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους παραγωγούς τους, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειάς μας και να αναδειχθούν, να προβληθούν και να προωθηθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά τοπικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενούς τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά.
«Συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica, επετεύχθη η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της στη γερμανική και διεθνή αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα», σημείωσε η κ. Μπισμπινά.

επιστροφή στην κορυφή