Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Ν. Ταχιάος: "Η αναρχία συνυπάρχει με την βαριά εγκληματικότητα"

TAXIAOS

Παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την επίθεση στη διάρκεια της νύχτας

«Η Θεσσαλονίκη έζησε μια νύχτα βίας. Ο παραλογισμός του πανεπιστημιακού ασύλου έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο γκέτο στο κέντρο της πόλης, του οποίου τα όρια επεκτείνονται διαρκώς, ενώ νέοι θύλακοι ανομίας εγκαθίστανται σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Η αναρχία συνυπάρχει με την βαριά εγκληματικότητα», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, σχολιάζοντας την επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το Τουρκικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Κυριακής. (δείτε εδώ)

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη-Υπεύθυνα», υπογράμμισε πως τα προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, καθημερινά πολλαπλασιάζονται καθώς οι συμμορίες δρουν ανενόχλητες «Η περιοχή της Ροτόντας, του πιο σημαντικού μνημείου της πόλης είναι άβατη για τις αστυνομικές δυνάμεις. Το Μπιτ-Παζάρ, η πλατεία Δικαστηρίων, η οδός Αριστοτέλους, η οδός Γιαννιτσών, στενά δρομάκια της Άνω Πόλης το ίδιο. Μικρά και μεγαλύτερα γκέτο γεννιούνται καθημερινά με την ανοχή της ηγεσίας της αστυνομίας. Οι πολίτες που απευθύνονται σε αυτήν δέχονται την παραίνεση να «μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά». Συμμορίες που πολλαπλασιάζονται καθημερινά, λυμαίνονται την πόλη».

Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως η κυβέρνηση με την στάση της φέρει μεγάλη ευθύνη στην δημιουργία αυτής της κατάστασης «Μου είναι αδύνατον να αφήσω ασχολίαστη την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που τρέφει αυτό το σκηνικό για δύο προφανείς λόγους: Πρώτον, εξαιτίας της γνωστής αριστερίστικης ιδεοληψίας που αμβλύνεται μόνο όταν οι αστυνομικοί επιστρατεύονται σαν πραιτωριανοί των στελεχών του και δεύτερον, λόγω της εγκληματικής επιλογής του να ενισχύσει την ατζέντα και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής».

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε την τοπική ηγεσία της αστυνομίας, γράφοντας πως «Τα κροκοδείλια δάκρυα του Ψυχοσαββάτου στη μνήμη των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών δεν μειώνουν κατ' ελάχιστον τις ευθύνες της και την υπηρεσιακή ανυποληψία της που αφήνει εκτεθειμένο στον κίνδυνο το αστυνομικό προσωπικό, στην αυτοθυσία του οποίου επαφίεται η ασφάλεια των πολιτών. Δεν θέλει επειδή προτιμά τους χαριεντισμούς στην ποδιά του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα δεν μπορεί».

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα του εφόσον εκλεγεί δήμαρχος «Θέλω να γίνει ξεκάθαρο: Η σιωπή του δήμου απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τελειώνει σύντομα. Η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία διασταυρωθεί με την θητεία μου ως δημάρχου Θεσσαλονίκης, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με τη ψήφο τους, είτε πρόκειται για τον Τσίπρα, είτε για τον Μητσοτάκη, αλλά και η φυσική ηγεσία της αστυνομίας πρέπει να ξέρουν ότι μαζί μου θα βρουν «κακό μπελά. Θα αξιολογούνται καθημερινά από έναν δήμαρχο που θεωρεί ότι η λέξη «ευθύνη» αποτελεί την προμετωπίδα κάθε δημόσιου αξιώματος. Η ασφάλεια και η τάξη στην πόλη αποτελούν προτεραιότητά μου».

επιστροφή στην κορυφή