ΡΟΗ 24/7:

Τα μάτια κινδυνεύουν από τα «ληγμένα» καλλυντικά

matia makigiaz

Μπορεί να κάνουν τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν «πλούσιες» και «γεμάτες», ωστόσο οι «ληγμένες» μάσκαρες μπορεί να αποτελέσουν αιτία για την εμφάνιση σοβαρών μολύνσεων στην περιοχή των ματιών και ακόμη, να επηρεάσουν και την όραση.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα, που έγινε στη Μ. Βρετανία, οι γυναίκες ρισκάρουν την «υγεία των ματιών τους» χρησιμοποιώντας καλλυντικά - και συγκεκριμένα μάσκαρες - τα οποία έχουν λήξει εδώ και πολλά χρόνια.

Για όσες δεν το γνωρίζουν, οι μάσκαρες έχουν μικρή «διάρκεια ζωής»: μόλις τέσσερις μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι τα δύο τρίτα των γυναικών χρησιμοποιούν τη μάσκαρα και το eyeliner ένα χρόνο μετά την αγορά τους, ενώ ορισμένες ανέφεραν ακόμη μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν, ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται πολύ κοντά στην περιοχή των ματιών αποτελούν «εστίες αναπαραγωγής βακτηριδίων» και θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεχτική χρήση αυτών.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν μια χάρη στον εαυτό τους και να… ξεφορτωθούν όλα τα παλιά καλλυντικά τους» είπε η χειρούργος-οφθαλμίατρος Anna Maino στη Daily Mail και συνέχισε: «Τα καλλυντικά συνήθως περιέχουν συντηρητικά, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηριδίων, ωστόσο η αποθήκευση τους σε ζεστά και υγρά μέρη –π.χ. μπάνιο- ευνοεί την ανάπτυξή τους».

Φροντίστε, λοιπόν, τα μάτια σας και την επιδερμίδα του προσώπου σας αλλάζοντας τακτικά τα «ληγμένα» καλλυντικά σας, καθαρίζοντας τα μολύβια μετά από κάθε χρήση και πλένοντας τα βουρτσάκια συχνά με ζεστό νερό και σαπούνι.

 

http://www.4news.gr/

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2