xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συμμορία "άδειαζε" καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

peripoliko kontino m

Πάνω από 8.000 η λεία τους

Στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπής και ληστρικής κλοπής που έλαβαν χώρα σε εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου έπειτα από μεθοδική έρευνα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων (δύο ανήλικοι νεαροί, ένας 20χρονος και μία 23χρονη), αλλά και δύο γυναικών τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της ληστρικής κλοπής και για μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 συνέστησαν συμμορία, κατά το χρονικό διάστημα 15 Δεκεμβρίου 2018 έως 12 Ιανουαρίου 2019, διέπραξαν τρείς κλοπές και μία ληστρική κλοπή, αφαιρώντας από χώρους εμπορικών καταστημάτων συνολικά 8.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα και εμπορεύματα.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η είσοδος των μελών της συμμορίας στα καταστήματα, όπου χωρίζονταν σε δύο υποομάδες, μία εκ των οποίων απασχολούσε τους υπαλλήλους και η δεύτερη εισερχόταν σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, από τους οποίους αφαιρούσαν και έκλεβαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των παθόντων.

Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δύο νεαρών για διακεκριμένη παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δύο νεαρών στερείται δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή