xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στ. Βαλιάνος: «Σε αυτοδύναμη ενωτική Δημοτική Διοίκηση, θα χωρούν και στελέχη της αντιπολίτευσης»

Valianos 1b site

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αριστοτέλη

Την ανάγκη για ανάδειξη μιας αυτοδύναμης Δημοτικής Διοίκησης που θα μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της χωρίς εμπόδια, αλλά και τη δέσμευσή του ως πραγματικά ενωτικός Δήμαρχος να αξιοποιήσει στελέχη της αντιπολίτευσης, επισημαίνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε άρθρο του, στη Voria.gr, με θέμα τις «παγίδες της απλής αναλογικής» και τις «ελπίδες της ενωτικής λογικής».

Ο κ. Βαλιάνος επισημαίνει πως στις εκλογές του Μαΐου, σε δύο μήνες, η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα θα χωριστεί σε δύο ταχύτητες:

«Στην πρώτη θα βρίσκονται Δήμοι και Περιφέρειες με ομοιογενείς και δυνατές διοικήσεις που θα “τρέχουν” τα προγράμματά τους και θα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με ευελιξία και ταχύτητα… Με Δημάρχους και Περιφερειάρχες με “καθαρή” εντολή από τον πρώτο γύρο και τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που απαιτούνται για να ψηφίσουν και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις προς τους συμπολίτες τους. Στη δεύτερη “ταχύτητα” θα μείνουν οι κοινωνίες με δημάρχους και περιφερειάρχες, που χωρίς επαρκή αριθμό συμβούλων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ατέρμονες διαβουλεύσεις (στην καλύτερη περίπτωση) ή ακόμα και με εκβιασμούς (στη χειρότερη), από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, αδυνατώντας να εφαρμόσουν το σύνολο των δεσμεύσεών τους».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, σημειώνει η πραγματική συνεργασία οικοδομείται με Δημάρχους που θέλουν να την επιδιώξουν, χωρίς να αναγκάζονται. Και καταλήγει: «Τέτοιος Δήμαρχος φιλοδοξώ να είμαι κι εγώ για το Δήμο Αριστοτέλη. Γι`αυτό δεσμεύτηκα εξ` αρχής στους συμπολίτες μου: Την εμπιστοσύνη που τους ζητώ προς εμένα και το συνδυασμό μας, την “Ομοφωνία”, με μια εντολή “καθαρή” για αυτοδύναμη διοίκηση, είμαι αποφασισμένος να την μετατρέψω σε δύναμη συνεργασίας, επιδιώκοντας τη συμμετοχή άξιων στελεχών της αντιπολίτευσης στη διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη. Τις παγίδες που κρύβει η απλή αναλογική μπορούμε να τις αποφύγουμε, επενδύοντας στις πραγματικές ελπίδες που γεννά η ενωτική λογική».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2