Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Κύκλο επισκέψεων στα Βαλκάνια ξεκινά η Ελ. Χατζηγεωργίου

53217002 2018790364886409 6240593206279405568 n

Συνάντηση της υφυπουργού Εσωτερικών με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης

Επισκέψεις στη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία προγραμματίζει το επόμενο διάστημα η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του κλίματος που έχει δημιουργήσει η επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις 5 και 6 Απριλίου το ΥΜΑΘ διοργανώνει το πρώτο Βαλκανικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Υποδομών από τις παραπάνω χώρες, ενώ θα προσκληθεί και η Ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου.

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας ανοίγει δυνατότητες, η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η πρωταγωνίστρια της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή», είπε η κ. Χατζηγεωργίου στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημοσιογράφους και σημείωσε πως αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητά της.

Είπε, ακόμα, ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με τη Βόρεια Μακεδονία για τη διάνοιξη δύο νέων συνοριακών διαβάσεων στην Πέλλα (περιοχή Αριδαίας) και στον Λαιμό των Πρεσπών, που αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα η κ. Χατζηγεωργίου σχεδιάζει επισκέψεις σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Για την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο και δήλωσε αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρει να εκλεγεί, τονίζοντας πως η πόλη δεν πρέπει να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν από την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη.

Αισιοδοξία εξέφρασε και για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Γιαννούλη. Αναγνώρισε ότι είναι υποψήφιος σε μια δύσκολη Περιφέρεια, αλλά υπογράμμισε ότι μπορεί να δείξει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος, ενώ άσκησε κριτική στον κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι με έναν περίεργο τρόπο επιχειρεί να οικειοποιηθεί το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση στην Κεντρική Μακεδονία.

επιστροφή στην κορυφή