xomatourgika-banavas
ΡΟΗ 24/7:

Από φοιτητής ο Χαλκιδικιώτης Χρήστος Παυλίδης, σχεδιαστής της Ferrari

ferari paulidis

«Αν δεν έχεις πάθος με αυτό που κάνεις και δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλεις, δεν θα είσαι πολύ χαρούμενος σε όλη σου τη ζωή»

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που είναι το επίκεντρο στο κόσμο του αυτοκινήτου μέχρι τις 17 Μαρτίου, φιγουράρει ένα ελληνικό όνομα: Του Χρήστου Παυλίδη, ο οποίος κατάγεται από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, εργάζεται στο σχεδιαστικό κέντρο της Ferrari από το 2015 και είναι ο συνσχεδιαστής του εξωτερικού της ισχυρότερης Ferrari με κινητήρα V8 που έχει δημιουργηθεί ποτέ.
«Αν υπάρχει η δυνατότητα, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κυνηγήσεις τα όνειρα σου όσο πιο πολύ μπορείς. Αν το πρωί ξυπνάς για να πας να κάνεις αυτό που αγαπάς, ποτέ δεν θα το πεις "δουλειά", θα το λες πάθος. Αυτό γιατί, κακά τα ψέματα, το 80% της καθημερινότητάς μας το περνάμε στην εργασία μας», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε, ξεκίνησε την πορεία του ως φοιτητής βιομηχανικού σχεδιασμού στη Κοζάνη, στη συνέχεια αποφάσισε να μετακινηθεί στην Ιταλία ώστε να ολοκληρώσει την πτυχιακή του εργασία και εργάστηκε, αρχικά για έξι μήνες, στην εταιρεία FIAT, κάτι που τελικά οδήγησε στην παραμονή του στη Μέκκα του σχεδιασμού αυτοκινήτων, την Ιταλία. Έπειτα ο Χρήστος Παυλίδης πήγε για ειδικές σπουδές design engineering στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και εργάστηκε σε εξειδικευμένα ανεξάρτητα σχεδιαστικά κέντρα, όπως το Fast Design. «Εκεί εργάστηκα για άλλα τρία χρόνια, μέχρι που με ζήτησαν από τη Ferrari. Έτσι μεταφέρθηκα και ξεκίνησα να δουλεύω από το 2015 μέχρι και τώρα στο Maranello», ανέφερε, τονίζοντας: «Αν δεν έχεις πάθος με αυτό που κάνεις και δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλεις, δεν θα είσαι πολύ χαρούμενος σε όλη σου τη ζωή».

Με πληροφορίες από το koutipandoras

επιστροφή στην κορυφή