Παστέλι με ξηρούς καρπούς και μέλι Σίθων
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Σπιτικό και νόστιμο παστέλι με ξηρούς καρπούς! Φτάξτε το στο λεπτό!
Υλικά:
150 γρ. αμύγδαλα ωμά (χωρίς φλούδα)
150 γρ. φυστίκια (χωρίς φλούδα)
140 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
5 κουτ. σούπας μέλι Σίθων
Εκτέλεση:
-Αφού ξεφλουδίσουμε τους ξηρούς καρπούς μας, τους θριμματίζουμε ελαφρώς, τους τοποθετούμε στο τηγάνι και αρχίζουμε το καβούρδισμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
-Σιγά σιγά προσθέτουμε την ζάχαρη. Καλό και συχνό ανακάτεμα!
-Η ζάχαρη αρχίζει να αλλάζει χρώμα, γίνεται καστανό. Προσθέτουμε την βανίλια και το μέλι.
-Αφήνουμε να κρυώσει το παστέλι μας στο σκεύος (αν είναι αντικολλητικό) διαφορετικά το αδειάζουμε σε μάρμαρο και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 2,50 ευρώ
Μερίδες: 500 γρ. παστέλι
Διαξέξτε ανθόμελο Σίθων. Χαρίζει ξεχωριστό άρωμα στο παστέλι σας!
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου