xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Καμπανάκι" Βαγιωνά για κλείσιμο του ΔΕΔΔΗΕ στα Μουδανιά

vagiwnas m2

Ερώτηση Βαγιωνά σε Σταθάκη για τη λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκιδική

Τον κίνδυνο υποβάθμισης των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκιδική με το κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Ν. Μουδανιά, στο πλαίσιο σχεδίου εξυγίανσης της Διοίκησης, επισημαίνει ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαγιωνάς, στην ερώτησή του προς τον κ. Σταθάκη, το προωθούμενο σχέδιο εξυγίανσης του ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει το κλείσιμο του υποκαταστήματος Ν. Μουδανιών και συνένωση της περιοχής με αυτήν του Πολυγύρου, κάτι που εγείρει ανησυχίες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράλληλα ο Βουλευτής Χαλκιδικής ζητά να μάθει αν ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να κλείσει το υποκατάστημα Ν. Μουδανιών, αν ναι, με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση, αλλά και πώς θα διασφαλιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφόσον προχωρήσει το σχέδιο αυτό.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Με υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, το προωθούμενο σχέδιο εξυγίανσης της Διοίκησης περιλαμβάνει συγχώνευση περιοχών με ταυτόχρονο κλείσιμο πρακτορείων.
Ειδικότερα, στην περιοχή της Χαλκιδικής, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να κλείσει το υποκατάστημα των Νέων Μουδανιών και η περιοχή θα συνενωθεί με αυτήν του Πολυγύρου.
Σήμερα, για τον ΔΕΔΔΗΕ ο γεωγραφικά ιδιαίτερος νομός Χαλκιδικής διαιρείται σε δύο περιοχές (Περιοχή Πολυγύρου & Πρακτορείο Ν. Μουδανιών). Ο νομός είναι κατεξοχήν τουριστικός, τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.
Παράλληλα, εξυπηρετούνται πολλές επιχειρήσεις, όπως αυτές του Βιοτεχνικού Πάρκου Λακκώματος, μεταποιητικές μονάδες, κτηνοτροφικές αλλά και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Με δεδομένο το μέγεθος και τη γεωγραφική ιδιομορφία της Χαλκιδικής, υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφόσον προχωρήσει το σχέδιο αυτό.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:
-Προτίθεται όντως ο ΔΕΔΔΗΕ να κλείσει το υποκατάστημα Ν. Μουδανιών; Αν ναι, με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση αυτή και γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους εργαζομένους;
-Πώς θα διασφαλιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφόσον προχωρήσει το σχέδιο αυτό;».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2