Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Νέες υποψηφιότητες την Τρίτη από τον ΣΥΡΙΖΑ;

SYRIZApltlg

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Το δεύτερο βήμα προς τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται αύριο Τρίτη, όταν και θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας και το επόμενο κύμα υποψηφίων για την Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα ονόματα που θα ανακοινωθούν θα είναι τελικά τόσο η Ελενα Κουντουρά όσο και ο Σπύρος Δανέλλης, παρά το γεγονός ότι, αν εκλεγούν, αμφότεροι θα πρέπει να παραιτηθούν από την εθνική αντιπροσωπεία και ο κ. Τσίπρας είτε να πάει σε εθνικές εκλογές άμεσα είτε να αναζητηθούν «εφεδρείες» που θα καλύψουν το διπλό κενό.

Κατά τα λοιπά, συζητείται η συμμετοχή κάποιων εκ των δημοσιογράφων Παναγιώτη Παναγιώτου και Χρήστου Μαχαίρα, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην πρωτοβουλία της «Γέφυρας». Από τον ίδιο χώρο, τον δημοσιογραφικό, πιθανόν να προκύψει ακόμα μία υποψηφιότητα, αυτή του Ανδρέα Ρουμελιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στην ατζέντα είναι και το όνομα της Μαρίας Ρεπούση, το οποίο βρίσκει ωστόσο αντιδράσεις, καθώς προέρχεται από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν είναι αρεστό στο «όλον του ΣΥΡΙΖΑ». Πολύ πιθανό, ανάμεσα στα ονόματα που θα ανακοινωθούν να είναι αυτό και του τέως πλέον δημοτικού συμβούλου Πειραιά –μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Μώραλη– Πέτρου Κόκκαλη. Tην ίδια ώρα, στο Μαξίμου θα επιθυμούσαν την επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην ενεργό πολιτική. Οι ευρωεκλογές θα ήταν για πολλούς μια ιδανική ευκαιρία για να επανακάμψει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, που θεωρείται πως το ήπιο και αμιγώς αριστερό προφίλ του θα βοηθούσε το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Σακελλαρίδης άλλωστε είχε βολιδοσκοπηθεί και για τον Δήμο της Αθήνας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε κάποια υποστηρικτική δήλωση προς το κυβερνών κόμμα, παρά να μπει στη μάχη των εκλογών. Μετά τις ανακοινώσεις της Τρίτης, θα μένει το τελευταίο «κύμα», που προσδιορίζεται για μετά την εκδήλωση της 6ης Απριλίου στο Τάε Κβον Ντο. Το γεγονός πως η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, και μετατέθηκε για το Σάββατο 6 Απριλίου, δεν έχει να κάνει μόνο με την αρτιότερη προετοιμασία, αλλά και με το ότι κρίθηκε καταλληλότερο το Σάββατο για την προσέλευση του κόσμου, παρά η Τετάρτη. Αρμόδιες πηγές, άλλωστε, μιλούν για «μεγάλο στοίχημα» αφού ο χώρος του Τάε Κβον Ντο χωράει 4.000 κόσμο.

με πληροφορίες από kathimerini.gr

επιστροφή στην κορυφή