Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Παρουσία του πρωθυπουργού η παρουσίαση του συνδυασμού του Χρ. Γιαννούλη για την Περιφέρεια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

TSIPRAS GIANNOYLHS BELLIDEIO

«Στην Κεντρική Μακεδονία "Κοιτάμε Μπροστά"» διεμήνυσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

Μήνυμα ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας μέσα από τη συνεργασία και τη συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς μιλώντας στην εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

«Μεγάλη η χαρά μου να συνταχθώ δίπλα στον μεγάλο και όμορφο αγώνα που δίνει ο Χρήστος Γιαννούλης και όσοι τον συντροφεύετε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι δίνουν μάχη από καρδιάς απέναντι σε ένα συντηρητικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης. «Είναι αγώνας καρδιάς γιατί θέλει να προτάξει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τον υγιή πατριωτισμό απέναντι στην πατριδοκαπηλεία, τις δυνάμεις της κοινωνικής συνοχής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης απέναντι στις δυνάμεις του φόβου, του μίσους, της μισαλλοδοξίας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι αγώνας κρίσιμος ο οποίος και μπορεί να αποβεί νικηφόρος, τονίζοντας πως «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μιλούν με συνθήματα και κραυγές, όχι με επιχειρήματα».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ειδικά η μάχη στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία στις 26 Μαΐου είναι μάχη που μοιάζει με το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη: «Αν θα υπερισχύουν οι δυνάμεις του ορθού λόγου απέναντι στις δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Αν θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακραίας δεξιάς. Αυτή είναι η μάχη που δίνετε εσείς εδώ και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία».

Επιπλέον, ανέφερε ότι το διακύβευμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι παρόμοιο με εκείνο των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό στόχος της μάχης στην Κεντρική Μακεδονία είναι η αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της, «για την οποία όσοι την κυβερνούν τα τελευταία 9 χρόνια δεν δείχνουν ενδιαφέρον να το κάνουν, αλλά αντίθετα έχουν περισσότερο στο μυαλό τους τη νομή της εξουσίας προς όφελος του παλιού πολιτικού κατεστημένου».

«Η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία συνολικά είναι μια περιοχή που θα μπορούσε πολλά χρόνια να είχε φύγει μπροστά, όμως κάποιοι που στο πολιτικό χρηματιστήριο ξέρουν πολύ καλά να πουλάνε πατριδοκαπηλεία και δήθεν πατριωτισμό φρόντισαν να κρατήσουν καθηλωμένες τις δυνατότητες του τόπου για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες», είπε.

Ανέφερε ότι όλοι αυτοί γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος ο τόπος της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης ήταν η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς. «Θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι χτίζουν τείχη στους γειτονικούς λαούς όμως στην πραγματικότητα έχτιζαν τείχη στη χώρα μας και σε αυτές τις δυνατότητες και αυτό που έκαναν ήταν να τροφοδοτούν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και να δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης για τη χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε «εμείς ήρθαμε με διάθεση να δούμε την αλήθεια κατάματα και να ανιχνεύσουμε τον δρόμο της προόδου, της συνανάτυξης και της προοπτικής για τον τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. Η γλώσσα της αλήθειας είναι αυτή που μετά από 30 χρόνια έρχεται με μια ιστορική συμφωνία να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας», και τόνισε ότι αυτό δίνει μήνυμα κατά της εθνικής περιχαράκωσης και μήνυμα συνανάπτυξης και ειρήνης προς όφελος των επόμενων γενεών.

Σημείωσε ότι αυτή είναι μια πατριωτική προσπάθεια που δίνει προοπτική και μέλλον στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, την οποίοι κάποιοι που την κυβέρνησαν για χρόνια έλεγαν κάθε φορά από αυτό το βήμα του Βελλίδειου ότι η Θεσσαλονίκη είναι η «συμπρωτεύουσα», όμως την οδηγούσαν να είναι η «μεγάλη φτωχομάνα» χωρίς αναπτυξιακές δυνατότητες, χωρίς στήριξη των νέων και των περιθωριοποιημένων κοινωνικά.

«Εδώ σήμερα βλέπω μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, μια πλατιά συσπείρωση και καλωσορίζω όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό του Χρήστου Γιαννούλη και δεν προέρχεστε από αυτό που κάποιοι λένε μήτρα τη Αριστεράς, δεν προέρχεστε από το ΚΚΕ, από το ΚΚΕ Εσωτερικού, τον ΣΥΝ, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε εδώ είναι το σπίτι σας, μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τη Μακεδονία, μια Μακεδονία ανοικτή, δημοκρατική και κοινωνική».

Αναφερόμενος στην επίσης παρούσα υποψήφια Δήμαρχο, Κατερίνα Νοτοπούλου, είπε ότι αυτή η μάχη έχει ως επίκεντρο και τη Θεσσαλονίκη. «Δίνουμε τον αγώνα της προόδου», σημείωσε.

TSIPRAS BELLIDEIO GIAN

Μιλώντας για τον Χρήστο Γιαννούλη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον γνώρισε καλά όταν έδινε τη μάχη στην πρώτη γραμμή όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έριξε «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, όπως είπε.

Μίλησε για «εντιμότητα» και «ανιδιοτέλεια» του Χρήστου Γιαννούλη, ότι άσκησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου με εντιμότητα, σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στις αξίες του πλουραλισμού και της ενημέρωσης που, όπως είπε, μπαίνει σήμερα μπροστά σε ένα συλλογικό αγώνα, όχι για να διεκδικήσει αύριο μια βουλευτική έδρα ή μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, «αλλά για να εκπροσωπήσει τις δικές μας και τις δικές σας αξίες και να κάνει ένα βήμα μπροστά για την Κεντρική Μακεδονία».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο Χρήστος Γιαννούλης θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές και ότι μπορεί να είναι και θα είναι ο καλύτερος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία, ένας περιφερειάρχης για τους πολλούς».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 

Ο Χρ. Γιαννούλης

Θυμίζοντας μια σκηνή από την ελληνική ταινία «Πολίτικη Κουζίνα», όπου περιγράφεται με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο το ιστορικό βάρος που έχουν ορισμένες αποφάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, άρχισε την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει ως επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» σε αυτήν την εκλογική μάχη.

Ο Χρηστός Γιαννούλης ξεδιπλώνοντας το όραμα της παράταξης του για την διοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε «μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που υπερβαίνει τα όρια της τυπικής διαχείρισης και επαναπροσδιορίζει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο, ως αυτόνομου και αποκεντρωμένου θεσμού δημοκρατίας.
Μια Περιφέρεια δυναμικό παράγοντα οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.
Μια Περιφέρεια που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία με κοινωνικό πρόσημο.
Μια Περιφέρεια που απέναντι στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό υψώνει τα τείχη μιας ισχυρής «ταυτότητας» που δεν κινδυνεύει από την επαφή με το διαφορετικό, αλλά μπορεί να συμπορευτεί μαζί του ειρηνικά».

Υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να σχεδιάσουμε την Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία του 2040, του 2050 και του 2060 και όχι να συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με την νοοτροπία του 1950 και του 1960, ανέφερε ότι βασικοί στόχοι της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» είναι:

«Η ενίσχυση της απασχόλησης και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Η καινοτομία και η υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα του αγρό-διατροφικού τομέα.

Η προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Η ενεργοποίηση της παραγωγικής βάσης των αγροτών και ιδίως των νέων.

Η αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Η κοινωνία της γνώσης.

Η ενίσχυση της συνεργασίας και της έρευνας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η οργάνωση των συστημάτων πολιτικής προστασίας.

Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και του δικτύου κοινωνικής προστασίας.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για όλους τους κατοίκους.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στα χώματα της Ελληνικής Μακεδονίας, στην Πατρίδα μας που αγαπάμε και σεβόμαστε, έζησαν ο Ευριπίδης, ένας από τους σημαντικότερους τραγικούς ποιητές που πέθανε στο Αρχαίο Δίον και ο Αριστοτέλης, ίσως ο πλέον διάσημος φιλόσοφος σε παγκόσμιο επίπεδο. Εδώ και 27 χρόνια κρύβαμε το κεφάλι μας στην άμμο και αφήσαμε την ιστορία μας στο περιθώριο της δράσης.
Επειδή λοιπόν εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας χωρίς να την γελοιοποιούμε με περικεφαλαίες και μακεδονομάχους, δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε ως διεθνή θεσμό την διοργάνωση στο αρχαίο θέατρο του Δίου στην Πέλλα και την Βεργίνα, το Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, με την συνεργασία και του ήδη εξωστρεφούς Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος».

Ο Χρήστος Γιαννούλης άσκησε κριτική στην διοίκηση Τζιτζικώστα λέγοντας ότι «εννιά χρόνια τώρα, από την στιγμή που ανέλαβε ο Ψωμιάδης και παρέδωσε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον διάδοχο του και σημερινό περιφερειάρχη, έχουν ειπωθεί και διαφημιστεί πολλά λόγια και ελάχιστες πράξεις. Ο σφετερισμός μάλιστα της δουλειάς των άλλων είτε πρόκειται για δήμους, φορείς ακόμη και την κυβέρνηση, είναι η μόνη καινοτομία που έχουν αναπτύξει με απίστευτο θράσος και αποτελεσματικότητα. Είναι ίσως και το μόνο που θα μπορούσαν να προβάλουν ως επίτευγμα αυτών των εννέα χρόνων. Προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα να βρω έστω και μία ιδέα, ένα έργο, μία δράση που ανήκει από την αρχή μέχρι το τέλος στον ίδιο τον κ. Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά».

Αναφερόμενος στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που παρουσίασε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έκανε λόγο για δυνατούς χαρακτήρες που ρίχνονται σε μία πολύ δύσκολη μάχη, ιστορική και αναγκαία, που δίνεται και ατομικά και συλλογικά. «Τους αναγνωρίζω γενναιότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα. Τους ευγνωμονώ και τους ευχαριστώ για την απόφαση τους να κοιτάξουμε όλοι μπροστά για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Να κοιτάξουμε μπροστά για να δικαιώσουμε τον αγώνα και τις θυσίες μιας ολόκληρης παράταξης αυτός ο τόπος να γίνει καλύτερος. Να κοιτάξουμε μπροστά όχι γιατί το αποφάσισε κάποιο πολιτικό τζάκι ή γιατί γεννηθήκαμε προορισμένοι για την εξουσία.

Να κοιτάξουμε μπροστά γιατί αυτό αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας αλλά και στα παιδιά των πολιτικών μας αντιπάλων» είπε ο Χρήστος Γιαννούλης.

«Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει και θα πάει Μπροστά.
Κοιτάμε Μπροστά, Κοιτάμε Ψηλά, παλεύουμε για την Νίκη και θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

BELLIDEIO GIANNOYLHS MAR19

Η εκδήλωση

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ήταν αυτός που καλωσόρισε τον κόσμο από την σκηνή και στην συνέχεια με τις έξυπνες ατάκες του, φρόντισε για την ξενάγηση στα μονοπάτια της εκδήλωσης που είχε πολλά στοιχεία πρωτοτυπίας και πολλές στιγμές συγκίνησης.

Η εισαγωγή έγινε με ένα πιάνο και τη μαγική φωνή της Μέλας Γεροφώτη που τραγούδησε την «Όμορφη Πόλη». Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα υψηλής αισθητικής βίντεο, από το οποίο όμως δεν έλειπε και το χιουμοριστικό στοιχείο, στο οποίο ξεδιπλώθηκαν τα βασικά μηνύματα της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά».

Η ομιλία του δημοσιογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη αποτέλεσε όπως πάντα δίδαγμα και τροφή για σκέψη ενώ άκρως συγκινητικό ήταν βίντεο με το μήνυμα της ηθοποιού Μπέτυς Βαλάση, της γνωστής σε όλους «Λωξάντρας», προς τον αγαπημένο της ανιψιό, Χρήστο. Στο βήμα για έναν σύντομο χαιρετισμό ανέβηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Δημήτρης Αρκούδης.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που στη σκηνή ανέβηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, όπως άρχισε, με μια διασκευή έκπληξη στο γνωστό τραγούδι των Υπογείων Ρευμάτων «Μ' αρέσει να μην λέω πολλά» που για τις... ανάγκες της βραδιάς έγινε «Μ' αρέσει να κοιτάω μπροστά»!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 00:50
επιστροφή στην κορυφή