xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κασσάνδρα: Άνοιγμα σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

kass sunantisi1

- Ανοιχτή συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου Ενοικιαζομένων Δωματίων Κασσάνδρας για κοινή δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων


Το άνοιγμα και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Κασσάνδρα, η οποία να φτάσει σταδιακά το 12μηνο, ήταν ο βασικός άξονας συζήτησης στη ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο των 4 Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων της Κασσάνδρας, το απόγευμα της Τετάρτης, στο πρώην Δημαρχείο Χανιώτης.

kass sunantisi3

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Καλλιθέας Άμμων Ζευς και Πρόεδρος του Συντονιστικού και Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Θωμασούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πευκοχωρίου και Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κασσάνδρας, Γιάννης Κουτσουρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πολυχρόνου, Βασίλης Κατίκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χανιώτης Νίκος Μποσνάκης, ο Γ.Γ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, Χρήστος Αλμπάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάδρας Κώστας Λεμονής, η Υπεύθυνη του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κασσάνδρας Μαρία Παπαδημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός, οι Δημοτικοί Σύμβουλος της συμπολίτευσης του Δήμου Κασσάνδρας Θεόδωρος Ευσταθίου και Δημήτρης Μικρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κασσάνδρας, Βασίλης Λειβαδιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Λάζαρος Τόσκας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου (πρώην) Παλήνης και Κασσάνδρας, εκπρόσωποι των κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Κασσανδρείας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών Συλλόγων και μέλη των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων.

kass sunantisi2

Στη συζήτηση αναλύθηκε κατ’ αρχήν η επιτακτική ανάγκη για κοινή δράση και συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό, για την προβολή της Κασσάνδρας, την προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Παράλληλα συζητήθηκαν και οι άξονες στους οποίους μπορούν να κινηθούν για την επίτευξη αυτών των σκοπών.
Αναλυτικότερα:
- Δημιουργία ενός δυναμικού portal, που να προβάλλει όλα τα χωριά της Κασσάνδρας, προβάλλοντας παράλληλα όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μοναστήρια και τις Βυζαντινές εκκλησίες (οι οποίες χρονολογούνται από το 1.600 και έπειτα) και παράλληλα η ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών. Στόχος η στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό (εκκλησιαστικό, περιηγητικό, ιαματικό κλπ.) την άνοιξη και το φθινόπωρο για την επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
- Δημιουργία μιας μικρού μήκους περιηγητικής ταινίας σε όλη την Κασσάνδρα.
- Η σύνδεση των παραθαλάσσιων χωριών με καραβάκια (τουριστική εκδρομή). Ακόμη η διεκδίκηση θαλάσσιου χώρου για προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων, διαδρόμων για υδροπλάνα, δημιουργία καταδυτικού πάρκου και αναβάθμιση των προβλητών.
- Προβολή των δρώμενων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κασσάνδρας: Καρναβάλι, τοπικά προϊόντα, αλλά και spa, για ιαματικό τουρισμό και Μοναστηριών για εκκλησιαστικό τουρισμό.
- Δημιουργία μικρών ευέλικτων ομάδων (2-3 ατόμων) για την επιδίωξη συναντήσεων και επαφών με Τουριστικούς Ακολούθους Πρεσβιών.
- Σεμινάρια τουριστικού μάρκετινγκ και νέων τεχνολογιών.

kass sunantisi4

Τέλος, συζητήθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν, για την επίλυση των οποίων επίσης απαιτείται συντονισμένη δράση: Το ελεύθερο κάμπινγκ (κυρίως στο Γλαρόκαβο) και οι επιπτώσεις του όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στο περιβάλλον, οι πληθώρα αδέσποτων ζώων (παρ’ ότι οι Σύλλογοι συνεχώς προβαίνουν σε στειρώσεις, αλλά και εμβολιασμούς), η πολύ χαμηλή ταχύτητα ίντερνετ στην Καλλιθέα και τη Φούρκα, το παραεμπόριο και οι παράνομες ενοικιάσεις δωματίων και διαμερισμάτων, η έλλειψη ασθενοφόρων και τα προβλήματα με τη μελλοντική μεταφορά του ΚΥ στα Μουδανιά (προτάθηκε η δημιουργία εθελοντικών ομάδων πρώτων βοηθειών) και το θέμα των μελισσιών που είναι τοποθετημένα παραπλεύρως των μονοπατιών, κάτι που δυσχεραίνει την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού.

kass sunantisi5

 

Γράφει: Κική Δημαρόγλου

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 13:52
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2