ΡΟΗ 24/7:

Αποβάλλεται από το Γυμναστήριο Αγ. Παύλου η "Ευρώπη '87"

kleisto ag. pauloy

Παρέμβαση του Δημάρχου Κασσάνδρας

Ήρε τη χορήγηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Παύλου στην ομάδα μπάσκετ "Ευρώπη '87" του Πευκοχωρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑ) του Δήμου Ν. Προποντίδας, με απόφασή του, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου, μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας του Πευκοχωρίου με τον Διαγόρα Δραπετσώνας. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Πευκοχωρίου, που αγωνίζεται στην Α2, χρησιμοποιεί ως έδρα της το Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Παύλου, μέχρι την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλιθέα.

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, από την πλευρά του, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έκπληξή του, ζητώντας να "πρυτανεύσει η λογική" όπως αναφέρει.

Στην επιστολή του ο ΟΠΑ, επισημαίνει ότι: «Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 23/3/2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου και συγκεκριμένα μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ "Ευρώπη "87" Πευκοχωρίου - Διαγόρα Δραπετσώνας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. "ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" στις 26/32019 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα την απομάκρυνση της ομάδας μπάσκετ του Α.Σ. "Ευρώπη '87"».
Παράλληλα ο ΟΠΑ σημειώνει ότι ο Α.Σ "ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" απέστειλε έγγραφο στον ΟΠΑ, βάσει του οποίου ο Οργανισμός αποφάσισε να άρει την παραχώρηση του Γυμναστηρίου του Αγ. Παύλου για το υπόλοιπο της σεζόν στην ομάδα του Πευκοχωρίου.

Η επιστολή του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

APOFASH PROPOPONTIDAS

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης παρενέβη στο θέμα με ανακοίνωσή του: «Πριν από λίγη ώρα δέχθηκα σε προσωπικό μου λογαριασμό (FB) επιστολή από τον κ. Τάσο Μιχαηλίδη, μέλος του Δ.Σ της ομάδας μπάσκετ Πευκοχωρίου. Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα την άρση της απόφασης (επισυνάπτουμε έγγραφο) για τη χορήγηση έδρας του γηπέδου Άγιου Παύλου στην Καλλικράτεια στην ομάδα ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ’87, που αγωνίζεται στην Α2 και αποτελεί τη μοναδική αντιπρόσωπο στο νομό Χαλκιδικής στην κατηγορία.
Διανύοντας μια πορεία σεβαστή και έχοντας απομείνει μόνο 3 παιχνίδια εντός έδρας και βρισκόμενη σε μια κρίσιμη αγωνιστικά φάση και αντί να είναι προσηλωμένη ως προς την αναζήτηση βαθμών, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναζητά έδρα.
Οι κόποι και οι προσπάθειες της εν λόγω ομάδας μου είναι γνωστές και πολλάκις έχω δείξει την στήριξή μου σε διοίκηση και παίκτες.
Θα ήθελα να πρυτανεύσει η λογική και από τις 2 πλευρές και να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τέτοια γεγονότα.
Ο αθλητισμός ενώνει. Θέλω να πιστεύω ότι η Χαλκιδική είναι μία και μοναδική.
Περιμένω όπως και εσείς την ανακοίνωση από την ΑΝΕΤΧΑ της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στην Καλλιθέα που θα αποτελεί και γεωγραφικά πια τη νόμιμη έδρα της ομάδας μας. Θα ήθελα να τονώσω το ηθικό των παικτών και των φιλάθλων και ως δήμαρχος Κασσάνδρας δηλώνω ότι και στη δύσκολη κατάσταση αυτή θα είμαι στο πλευρό σας».

επιστροφή στην κορυφή