xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το EUROPE DIRECT HALKIDIKI στο BALKAN FORUM

panas balkan

Αναγκαιότητα και στόχοι του Forum

Στο BALKAN FORUM 2019 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Απριλίου συμμετείχε ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Χαλκιδικής, Πάνας Απόστολος. Το BALKAN FORUM διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με θέμα την προώθηση της Βαλκανικής συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών.
Στο Forum συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από 6 Βαλκανικές χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Αλβανία).

Αναγκαιότητα και στόχοι του Forum

Η προώθηση των απαραίτητων δράσεων για τον εκσυγχρονισμό, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών, μεταφορικών, βιομηχανικών, τεχνολογικών και ενεργειακών υποδομών και δικτύων διαβαλκανικού χαρακτήρα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για την οικονομική σύγκλιση των περιφερειών και χωρών της βαλκανικής, όσο και ουσιαστικό μοχλό προώθησης της διακρατικής συνεργασίας σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Χωρίς σύγχρονες διαβαλκανικές υποδομές και δίκτυα, δεν μπορεί να προωθηθούν σοβαρές και αποτελεσματικές διακρατικές δικτυώσεις στο χώρο του “επιχειρείν” και της καινοτομίας, αλλά ούτε και να προσελκυσθούν σοβαρές επενδυτικές προτάσεις.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2