xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

1η με 10 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

HPIM3043

Προαιρετική η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

 

Από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ισχύει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, "mid-season sales", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Βάσει του ίδιου Νόμου, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτωτικών περιόδων. Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του Νόμου 4177/2013, καθορίζεται από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.
Κατόπιν τούτου, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2014) οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να είναι ανοιχτές. Προτεινόμενο ωράριο Κυριακής 2 Νοεμβρίου: 11 π.μ. – 6 μ.μ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

επιστροφή στην κορυφή