xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

11ο Πέρασμα Δραγουντέλι: Πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

sunenteuxi drag

- Με 7 περιπατητικές διαδρομές, μία διαδρομή για ποδηλάτες και μία για ιππείς


Η ανάδειξη του ορεινού όγκου της Σιθωνίας και η επαφή του κόσμου με το δάσος αποτελεί τον βασικό σκοπό για το 11ο Πέρασμα Δραγουντέλι, όπως τόνισαν οι διοργανωτές στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες το μεσημέρι.
Το 11ο Πέρασμα Δραγουντέλι διοργανώνεται την επόμενη Κυριακή 2 Νοεμβρίου, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Παρθενών” και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
Τη συνέντευξη παραχώρησαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Παρθενών”, Κωνσταντίνα Βλάχου και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, τονίζοντας ότι το Δραγουντέλι είναι πλέον θεσμός για τη Σιθωνία, αφού συγκεντρώνει εκατοντάδες κόσμο από τη Βόρεια Ελλάδα, αποτελώντας έτσι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης των ανθρώπων σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό πλούτο, καθώς και συνάντηση ατόμων με κοινές περιβαντολλογικές ευαισθησίες και η επαφή τους με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά.

drag terma

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές διαδρομές με διαφορετικές αφετηρίες, ωστόσο όλες θα καταλήξουν γύρω στις μία το μεσημέρι στον Παρθενώνα, όπου θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακό γλέντι. Συγκεκριμένα φέτος θα υπάρχουν 7 περιπατητικές διαδρομές, δηλαδή προστέθηκε άλλη μία, η οποία είναι 18χλμ., θα ξεκινάει από τη Συκιά και γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκιάς "Τα Συκωτάκια", ενώ θα υπάρχει μία διαδρομή για ποδηλάτες και μία για ιππείς.

drag aloga

Παράλληλα οι διοργανωτές σημείωσαν ότι θα υπάρχουν στάσεις ανεφοδιασμού, οπότε οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να μεταφέρουν επιπλέον βάρη μαζί τους, ενώ θα υπάρχει ιατρική κάλυψη και αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Ωστόσο όσοι έχουν αλλεργίες σε τσιμπήματα μελισσών και εντόμων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα μονοπάτια περνούν ανάμεσα από μελίσσια.

drag podilatis

Τέλος να σημειώσουμε ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ψηλογιάννη στο τηλ. 6973 399095 και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Παρθενών" στα τηλ. 6942 038097, 6944 382200.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2