xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ανακατασκευάζεται ο κεντρικός οδικός άξονας των Συκεών

elpidos 2019 1

Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο οδοποιΐας προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ

Τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης «οργώνουν» τις Συκιές! Μετά την περιοχή Καυκάσου και Μακεδονομάχων, αυτά… κατηφόρισαν νοτιότερα προκειμένου να ανακατασκευάσουν έναν ακόμη κεντρικό οδικό άξονα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την οδό Ελπίδος στην περιοχή των Τειχών και της Πολιτιστικής Γειτονιάς, η οποία ξεκινά από τη διασταύρωση των οδών Μακεδονομάχων και Μετεώρων, και φθάνει μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου, και η οποία αναπτύσσεται σε τέσσερις λωρίδες (δυο ανά κατεύθυνση). Εκεί βρίσκονται και σήμερα τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης τα οποία θα παραδώσουν σε χρήση μια σύγχρονη και ασφαλή οδό.

Η δυναμική αυτή παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας της οδοποιΐας στη Δ.Ε. Συκεών, η οποία προβλέπει πλήρη ανακατασκευή, ασφαλτοστρώσεις διπλής στρώσης νέου αντιολισθηρού τάπητα και αναπλάσεις σε 29 οδούς, όπως επίσης και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε 32 οδούς με την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 3.950.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο. Ήδη, το προηγούμενο διάστημα έχουν ανακατασκευασθεί και ασφαλτοστρωθεί δέκα οδοί, που είναι οι Μ.Μερκούρη, Ρ. Φεραίου, Γ.Γεννηματά, Αγ. Δημητρίου, Μακεδονομάχων, Αμαλιάδος, Καυκάσου, Θερμοπυλών, Τυρνάβου και Σοφοκλέους, για να προγραμματίζονται οι επόμενες παρεμβάσεις.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη αυτή εργολαβία οδοποιΐας στη Δ.Ε. Συκεών, για την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ξεκίνησε το 2015 με την εκπόνηση της μελέτης και τον Αύγουστο του 2016 εγκρίθηκε η μελέτη του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ακολουθήσει ο διαγωνισμός και η δημοπράτησή του στα τέλη του ίδιου έτους. Η συνέχεια, όμως, επιφύλασσε απρόβλεπτη περιπέτεια με τις αλλαγές στη νομοθεσία και τις διαδοχικές προσφυγές και ενστάσεις των κατασκευαστικών εταιριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να χαθεί κρίσιμος χρόνος και το έργο να γνωρίσει μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη και ολοκλήρωσή του. Τελευταίος σταθμός της περιπέτειας αυτής ήταν η Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου του κράτους για την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που έγινε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε υπερήφανοι…»

Στην οδό Ελπίδος, όπου οι εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης του κεντρικού οδικού άξονα βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 17.4.2019, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αντ. Σαουλίδη, τον δημ. σύμβουλο Τρ. Κουσαγιαννίδη, την πρόεδρο της Δ.Κ. Συκεών Ειρ. Καγιαμπίνη, τον τοπικό σύμβουλο Δ. Σαμαρά και τους υποψηφίους Τηλ. Πατηνέα και Θεοφ. Κωνσταντινίδη. Να σημειωθεί ανάλογη περιοδεία κλιμακίου υπό τον δήμαρχο πραγματοποιήθηκε και την ημέρα έναρξης των εργασιών στην οδό Ελπίδος, στο οποίο συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο δημ. σύμβουλος Γιάννης Πασιαλής και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Κατά την περιοδεία του στο «εργοτάξιο» της Ελπίδος, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας για την πορεία της εργολαβίας στην περιοχή των Συκεών, ζητώντας ταυτόχρονα επιτάχυνση των ρυθμών, ενώ κάτοικοι και επαγγελματίες του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, με τους οποίους συζήτησε για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τεχνικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται στον δήμο μας, και οι οποίες βεβαίως πολλαπλασιάζονται και ‘‘αγκαλιάζουν’’ και τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. Με πόρους από το δημοτικό ταμείο εκτελούμε με όραμα και σχέδιο ένα τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα, και σε μια περίοδο, μάλιστα, που σε όλη τη χώρα οι επενδύσεις συνεχίζουν να είναι ‘‘παγωμένες’’, και για αυτό είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, και πρόσθεσε: «Δυστυχώς αυτό το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει δυο χρόνια νωρίτερα έχοντας ξεκινήσει οι διαδικασίες από το 2015, αλλά άλλοι και ξένοι προς τον δήμο μας παράγοντες προκάλεσαν μεγάλη καθυστέρηση».

«Η ανακατασκευή μιας ακόμα κεντρικής οδικής αρτηρίας του δήμου μας και η αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας στις μετακινήσεις των συμπολιτών μας, είτε με ιδιωτικά είτε με δημόσια μέσα μεταφοράς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας που λαμβάνει χώρα στη Δ.Ε. Συκεών, και με την οποία επιχειρούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, τις επόμενες ημέρες θα συνεχισθούν τα έργα ασφαλτόστρωσης και ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή της Βάρνας και της Καλλιθέας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι για μας η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνοικιών του δήμου μας αποτελεί προτεραιότητα και γίνεται πράξη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης.

Οι εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης της οδού Ελπίδος ολοκληρώνεται με την επίστρωση δεύτερου στρώματος αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα. Ο σχεδιασμός, που βρίσκεται σε υλοποίηση, περιλαμβάνει εργασίες επίσης στις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Αλ. Παπαναστασίου, Ναυαρίνου, Στρ. Ι. Σαράφη, Θουκυδίδου, Ζαρίφη, 28ης Οκτωβρίου, Αράχωβας, Βαμβακά, Δελφών, Ναυπλίου, Νικομήδειας, 26ης Οκτωβρίου, Σουρμένων, Ολ. Πάλμε, Ιερολοχιτών, Δραγατσανίου, Φιλ. Εταιρείας, Δημητρίου & Ανδρέου, τμήμα της Επταπυργίου.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos