Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Λύση για την πληρωμή των ομάδων παραγωγών

PARAGWGOI AGROTES

ΚΥΑ για την τήρηση της διακριτικής λογιστικής

Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τήρηση διακριτής λογιστικής από τις Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Ενώσεις τους (Ε.Ο.Π.) καθώς και τις Ομάδες Παραγωγών (Ομ.Π). Με την απόφαση αυτή επιλύονται προβλήματα, που είχαν παρατηρηθεί με τις πληρωμές των προγραμμάτων, στα οποία συμμετέχουν οι παραπάνω οργανώσεις.

Αντιμετωπίζονται πλέον τα θέματα των δοσοληψιών μεταξύ Ομ.Π., Ο.Π. ή Ε.Ο.Π., που αποτελούν σαφώς οριζόμενο μέρος νομικής οντότητας (π.χ. Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ο.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε.) καθώς θα πρέπει να τηρείται λογαριασμός παρακολούθησης δοσοληψιών μεταξύ της νομικής οντότητας του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου και της οργάνωσης ή ομάδας παραγωγών.

Πιο αναλυτικά, οι Ομ.Π., ΟΠ ή ΕΟΠ θα πρέπει να τηρούν βιβλία ειδικής λογιστικής ώστε να είναι δυνατή η δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση 40000/28-02-2003 «Τήρηση βιβλίων και ειδικής λογιστικής από τις Ομάδες Παραγωγών και τις Ενώσεις τους – Δημοσιοποίηση οικονομικών τους αποτελεσμάτων».

Στην περίπτωση που τα μέλη των Ομ.Π., Ο.Π. ή Ε.Ο.Π., αποτελούν το σύνολο των μελών της νομικής οντότητας, μπορούν οι νομικές οντότητες να τηρούν το λογιστικό τους σύστημα σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για αυτές στην ισχύουσα νομοθεσία.

επιστροφή στην κορυφή