xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μετά τα μεσάνυχτα θα κλείνουν τα καταστήματα στη Χαλκιδική το καλοκαίρι

afitos 1024x640

Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Μετά τα μεσάνυχτα θα μπορούν να κλείνουν τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Το Σώμα αποφάσισε ότι τα καταστήματα μπορούν να κλείνουν στις 12.30 από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου.
Όπως είπε ο κ. Γιώργος, οι Δήμοι της Χαλκιδικής, το Εργατικό Κέντρο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους για το θέμα, τονίζοντας ότι κάθε χρόνο λαμβανόταν η σχετική απόφαση, που αφορούσε όχι όλο το νομό, αλλά κυρίως την παραλιακή ζώνη.
Πάντως η επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας", Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σημείωσε ότι καταλαβαίνει την ανάγκη για ρύθμιση σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι εργαζόμενοι.
Το θέμα των εργαζομένων έθιξε ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη "Συμμετέχω", για "ακραία πρόκληση" έκανε λόγο ο Βασίλης Ρέβας, από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", ενώ η Ειρήνη Γεωργάκη - Κόλλια από την "Ανταρσία" αναφέρθηκε στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στις τουριστικές περιοχές.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2