xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έκανε αγορές 1.000 ευρώ με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικής

diadiktiaki apati m

Πραγματοποίησε 53 διαδικτυακές αγορές

Αγορές αξίας περίπου 1.000 ευρώ έκανε μέσω διαδικτύου ένα άτομο στη Βόρεια Ελλάδα με στοιχεία πιστωτικής κάρτας άλλου ατόμου, τα οποία είχε υποκλέψει.
Σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με την οποία διαπίστωσε χρώσεις στην πιστωτική του κάρτα για διαδικτυακές αγορές, που δεν είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος.
Το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παράγγειλε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ανακάλυψη του δράστη.
Από την ενδελεχή ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα και την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε η εμπλοκή ημεδαπού, ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του παθόντα και στη συνέχεια πραγματοποίησε 53 διαδικτυακές συναλλαγές, αξίας περίπου 1.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

επιστροφή στην κορυφή