xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αλλαγές και ακυρώσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ την Πρωτομαγιά

11 191411AMAXOSTOIXIA

Τι θα ισχύσει για αστικά λεωφορεία, τρένα και πλοία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει ο Οργανισμός Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Πρωτομαγιά, μετά την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού να συμμετάσχει στις απεργιακές εκδηλώσεις που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 1Ν «ΚΤΕΛ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά, όπως επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Aκυρώσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 30/04/2019 στον άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων την Τετάρτη 01/05/2019», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, (Τετάρτη μεσάνυχτα προς Πέμπτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα πλοία όλων των κατηγοριών και ξεκινούν από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων,τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

επιστροφή στην κορυφή