xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σύσκεψη των φορέων στον Πολύγυρο για τη λειτουργία των καταστημάτων

syk kal panel

Για την αντιμετώπιση των παραβατικών φαινομένων

Σύσκεψη για ενημέρωση των φορέων και επιχειρήσεων του νομού μας επί των θεμάτων λειτουργίας και συναφών παραβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – ξενοδοχείων κλπ., εν’ όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και των επικείμενων προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντη Χαλκιδικής Γεώργιου Παπαδόπουλου.
Στη συνάντηση χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, ο οποίος επισήμανε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρατηρούνται στο νομό είναι το φαινόμενο της παραοικονομίας, το οποίο γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, προϊστάμενοι των τμημάτων του Υγειονομικού ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Εμπορίου, Διευθυντές Αστυνομικών Τμημάτων και της Τροχαίας, Διευθυντές Λιμενικών και Πυροσβεστικών Τμημάτων του νομού, εκπρόσωπος της ΑΑΔΕ. Σημαντική ήταν και η προσέλευση εκπροσώπων τουριστικών και εμπορικών συλλόγων του νομού μας, επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης και των ξενοδόχων.

Την ενημέρωση για θέματα που αφορούν το παρεμπόριο και την παραοικονομία ανέλαβε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Άγγελος Μάντσιος, την ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ο Γιώργος Τζιβελεκάκης, ενώ την ενημέρωση σχετικά με τα θέματα και τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των καντινών και για το τι ισχύει για τους κοινόχρηστους χώρους, ανέλαβε ο Νίκος Οικονομίδης. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Αστυνόμος Β’ Δημήτρης Κούτης.

Οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, ενημέρωσαν για τις σύνηθες παραβάσεις που διαπιστώνονται από την υπηρεσία τους μετά από ελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις. Έγινε αναφορά για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των αστυνομικών ελέγχων και τις αρμοδιότητες τους. Τονίστηκε ότι ο σκοπός των διενεργούμενων ελέγχων από πλευράς της Αστυνομίας, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η σωστή τήρηση του ανταγωνισμού. Ζητήθηκε επίσης η συμμόρφωση των επιχειρήσεων ως προς την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παραβάσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στα θέματα και τα προβλήματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, ήταν τα πνευματικά δικαιώματα, η παράνομη κατασκήνωση, η επέκταση του φαινομένου της παράνομης βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb).

Ακούστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις των διάφορων φορέων για την σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την εφαρμογή της, αλλά και παράπονα των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και της εστίασης προς τους φορείς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν και η δρομολόγηση δράσεων για την αντιμετώπιση των παραβατικών φαινομένων που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τα οποία ενδεχομένως αποτρέπουν την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών από άλλες περιοχές της Ελλάδας ή και του εξωτερικού, καθώς και η ύπαρξη καλής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων σε τοπικό επίπεδο.

sysk kal koino

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2