ΡΟΗ 24/7:

Αντιδράσεις για τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

KALPES EKLOGES 19

- Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Αργ. Τσακνής κάλσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε διορθρωτική δήλωση - Διευκρινίσεις από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων, γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες», αλλά από την άλλη καλούσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς «στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες», παραθέτοντας λίστα με ονόματα συνδυασμών και υποψηφίων.

Ο Αργ. Τσακνής

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη, Αργύρης Τσακνής, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν στη λίστα, ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του για τις δημοτικές εκλογές δεν έχει καμία σχέση με κανένα απολύτως κόμμα, τονίζοντας ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Ισχυρού Αριστοτέλη" συμμετέχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον τόπο τους και θέλουν να παλέψουν για αυτόν και ουδέποτε το κριτήριο για συμπεριληφθούν σε αυτό ήταν η κομματική τους προέλευση. Παράλληλα ο κ. Τσακνής υπογράμμισε ότι δεν ανέχεται κανένα κόμμα να καπηλεύεται την προσπάθειά να γίνει ο Δήμο Αριστοτέλη ισχυρός, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Από την πλευρά της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς που δημιουργήθηκαν στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.
Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των επικεφαλής τους, των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους».

επιστροφή στην κορυφή