xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν φυλακισμένους σε δώμα 11 αλλοδαπούς (φωτο)

2019 05 17 arp 1

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία μέλη συμμορίας - Στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν ναρκωτικά

Την απελευθέρωση 11 αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε δώμα στην περιοχή της Ξηροκρήνης, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 άτομα και συγκεκριμένα δύο Έλληνες, ηλικίας 58 και 49 ετών κι ένας 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συμμορίας, της αρπαγής, της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παραβάσεων των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε το δώμα σε ταράτσα πολυκατοικίας, όπου οι τρεις συλληφθέντες κρατούσαν χωρίς τη θέληση τους 11 αλλοδαπούς, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, απαιτώντας να καταβάλουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα χρηματικό ποσό, προκειμένου να τους ελευθερώσουν.

2019 05 17 arp 2

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες αφού εισήλθαν στη χώρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο όπου κρατούνταν με την απειλή βίας.

Σε έρευνα της οικίας του 58χρονου στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Δύο δενδρύλλια κάνναβης,
- 14 συσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης,
- Υλικά συσκευασίας (χάρτινες καρτέλες, κολλητική ταινία κ.ά).
- 7 φυσίγγια των 9mm και
- 1 σιγαστήρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

επιστροφή στην κορυφή