xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ενημέρωση για τα προβλήματα των Νέων Αγροτών

ena germanos yf

- Συνάντηση του Προέδρου της ΕΝΑ με τον Ομοσπονδιακό Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες και της παραλείψεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2015-2020, επεσήμαναν ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής (ΕΝΑ), Παύλος Γιαλαγκολίδης και ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΝΑ, Δημήτρης Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχαν με τον Ομοσπονδιακό Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Michael Roth, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Roth βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, για το ποιες προοπτικές διαγράφονται για το μέλλον, καθώς και για τις δραστηριότητες των ΜΚΟ και των φορέων στους οποίους δραστηριοποιούνται και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση προοπτικής για την νεολαία.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΑ, αφού επεσήμανε τα προβλήματα της ΚΑΠ, που επιτρέπει στους νέους αγρότες να ελπίζουν για χρηματοδοτήσεις μετά το 2018, ενώ τόνισε ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους είναι οι ανταλλαγές εμπειριών με νέους αγρότες άλλων περιοχών, η μεταφορά τεχνογνωσίας, ο εμπλουτισμός των δράσεων οργανώσεων σε όλους τους τομείς της υπαίθρου και η υποστήριξη των αγροτικών συλλογικών δράσεων.

 

Γράφει: Κική Δημαρόγλου

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2