xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αριστοτέλη

varvara dromos

Μετά τις καταστροφές από τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο το Σαββατοκύριακο

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αριστοτέλη, μετά τις θεομηνία που έπληξε την περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο (25 και 26 Οκτωβρίου), καθώς προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημίες σε οδικά δίκτυα και υποδομές αλλά και ιδιωτικές περιουσίες σχεδόν σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός του Δήμου τέθηκε σε λειτουργία προσπαθώντας στο πλαίσιο του δυνατού να περιορίσει και να αντιμετωπίσει τη δυσμενή αυτή κατάσταση. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση, τη Δευτέρα - και έπειτα από μια συντονισμένη προσπάθεια - εστάλησαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χθες, Πέμπτη, με απόφασή της η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έκανε δεκτό το αίτημα αυτό του Δήμου, γεγονός που σημαίνει ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία, αποζημίωσης και αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών και των περιουσιών των δημοτών. Εντός των ημερών θα κληθούν οι δημότες να δηλώσουν τις ζημίες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις προκειμένου μεικτό κλιμάκιο του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να καταγράψει τις ζημίες και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες αποζημίωσης και αποκατάστασης.

"Η νέα Δημοτική Αρχή πιστή στις αρχές και το ρόλο της, αποδεικνύει έμπρακτα την ετοιμότητα της στην αντιμετώπιση κρίσεων θέτοντας το Δήμο δίπλα στον πολίτη εκεί που πραγματικά τον χρειάζεται", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2