ΡΟΗ 24/7:

Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

stefani

Την 9η Μαΐου

 

Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής την Παρασκευή 9 Μαΐου. Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε, από το 1999 ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Για τον εορτασμό θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα του Νομού, τον Πολύγυρο, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η π.μ, μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.

2. Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών από τη Δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

3. Στις 10:00 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυγύρου. (Πέρας προσέλευσης επισήμων ώρα 09:50) Αμέσως μετά στο μνημείο των Ηρώων της πόλης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία εκπροσώπου Αντιστασιακής Οργάνωσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα και Συλλόγους.

 

επιστροφή στην κορυφή