ΡΟΗ 24/7:

Φλέγεται το κτίριο της γαλλικής ραδιοφωνίας

galiko radio

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σημείο του κτιρίου όπου διεξάγονταν εργασίες

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο κτίριο όπου στεγάζεται το κρατικό ραδιόφωνο της Γαλλίας στο Παρίσι, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν εγκαταλείψει το τεράστιο κτίριο - όπου γίνονταν εργασίες - και να ανασταλεί η μετάδοση των ζωντανών προγραμμάτων. Την ίδια ώρα, δεκαέξι οχήματα της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο για να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δείχνουν πυκνό, μαύρο καπνό να βγαίνει από τους πάνω ορόφους του κτιρίου που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, στο δυτικό τμήμα του Παρισιού. Η πυρκαγιά φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στον 7ο και τον 8ο όροφο, που είχαν κατασκευαστεί το 1950.

«Το προσωπικό (…) αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Twitter ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info, ένας από τα πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που στεγάζονται στο κτίριο με την επονομασία Maison de la Radio.

Το France Info επεσήμανε εξάλλου ότι στο κτίριο, όπου εργάζονται χιλιάδες δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι, γίνονταν πρόσφατα εργασίες. Σύμφωνα με τον Μπενζαμίν Ιλί, ένα δημοσιογράφο του France Info, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σημείο του κτιρίου όπου διεξάγονταν εργασίες.

 

http://www.4news.gr/

επιστροφή στην κορυφή