xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ημερίδα για την οικοδόμηση των σχέσεων στη Νικήτη από την ΠΝΟΗ

pnoh logo megalo

Η ημερίδα απευθύνεται στους δασκάλους

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε.Χ. «ΠΝΟΗ», συνδιοργανώνει την Τρίτη 18 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης Ημερίδα, με τίτλο: «Oικοδομώντας τη σχέση: Επικοινωνούμε, εμπιστευόμαστε, βιώνουμε, συνεργαζόμαστε για να συνδιαμορφώσουμε σχολεία που ενδιαφέρονται».
Η συνδιοργάνωση πραγματοποιείται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του του 1ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (1ο ΠΕΚΕΣ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από αίτημα του Συντονιστή, Δημήτρη Σιδηρόπουλου, αρμόδιου για τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.
Η Ημερίδα απευθύνεται στους δασκάλους των σχολείων του Δήμου Σιθωνίας και στόχο έχει, μέσω των τεσσάρων βιωματικών εργαστηρίων, την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση στις έννοιες της επικοινωνίας, της εμπιστοσύνης , του βιώματος και της συνεργασίας, των βασικών εννοιών που προάγουν το «σχετίζεσθαι». Επιπλέον στόχος είναι, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα σεμινάρια που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης τα τελευταία 20 χρόνια στη σχολική κοινότητα, γιατί η πρωτογενής /καθολική πρόληψη είναι είναι κατά πρώτον συγκρότηση σχέσης και κατά δεύτερον παροχή υπηρεσίας.
Η συνεχώς αυξανόμενη εμφάνιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στον χώρο του σχολείου, σχετίζεται άμεσα με τα αδιέξοδα της κοινωνίας, με τη χαμένη ενότητα της σχολικής κοινότητας και εδράζεται στις κοινές γενεσιουργές αιτίες όλων των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.
Βασικός στόχος των παρεμβάσεων πρόληψης στα σχολεία είναι η επανασύσταση της σχολικής κοινότητας και αυτός ο θεμελιώδης στόχος προϋποθέτει διάρκεια και εμβάθυνση, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο των βραχέων αποσπασματικών ενημερωτικών δράσεων.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2