Μηλόπιτα με ζύμη κανέλας
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Αρωματική, γευστική, οικονομική και εύκολη η συνταγή για την πιο νόστιμη μηλόπιτα!
Υλικά:
2 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
κανέλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας ή κονιάκ
αλεύρι περίπου 2 κούπες ( όσο φάει, έτσι ώστε να γίνει εύπλαστη η ζύμη )
4 μήλα κόκκινα
για το γλασάρισμα, λίγη μαρμελάδα και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα υγρά στοιχεία της συνταγής. Ανακατεύουμε καλά.
-Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τέλος το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει καλά.
-Σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε την ζύμη μας και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα.
-Έχουμε ήδη κόψει τα μήλα μας σε φετούλες, τις οποίες στρώνουμε επάνω στη ζύμη.
-Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
-Πριν κρυώσει το γλυκό μας, γλασάρουμε την επιφάνεια των ψημένων μήλων με μαρμελάδα ελαφρώς αραιωμένη με χυμό λεμονιού.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,70 ευρώ
Μερίδες: 1 ταψί / 16 κομμάτια
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Για εξτρά ένταση, 1 μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Διαλέξτε μαρμελάδα σε απαλή γεύση, π.χ. βερύκοκο. Ιδανικά θα ήταν αν είχατε μαρμελάδα μήλου.
Ιδανική για να συνοδεύσει τον καφέ, το ρόφημα ή το τσάι σας.
Γεύση που αγαπούν πολύ τα παιδιά!
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου