xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νέες ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική

xenod monada

Αυξημένες κρατήσεις από τη Γερμανία και τη Βρετανία, αλλά και από τα Βαλκάνια για το 2015

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Χαλκιδικής τη σεζόν του 2015 τόσο σε επίπεδο αφίξεων ξένων επισκεπτών όσο και σε επίπεδο υλοποίησης μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο αυτή τη περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη στον προορισμό τρία μεγάλα επενδυτικά προγράμματα ύψους περίπου 230 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακατασκευή του τελευταίου αποκτήματος της νέας ξενοδοχειακής αλυσίδας Ikos Resort στη Χαλκιδική. Το ξενοδοχείο με την επωνυμία Ikos Olivia προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2015. Θα διαθέτει 136 πολυτελή δωμάτια και 159 σουίτες-μπάνγκαλοους. Το αρχικό σχέδιο της αλυσίδας στην οποία έχει αναλάβει ως διευθύνων σύμβουλος ο Αχιλλέας Δωροθέου είναι να ανοίξει επτά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας εντός των επομένων επτά ετών. Το σύνολο της επένδυσης για το νέο ξενοδοχείο θα ανέλθει σε 40 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Τάσιος τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ από τη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Med Sea Health. Η εταιρεία κατασκευάζει μία βιοκλιματική πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 640 κλινών. Επιπλέον, η επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία υδροθεραπευτηρίου, τουριστικού λιμένα για τον ελλιμενισμό 84 σκαφών αναψυχής και οικισμού με περισσότερες από 100 τουριστικές βίλες. Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2016. Ο κ. Τάσιος αναφέρει ότι προγραμματίζεται μία ακόμη επένδυση ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ από τον ξενοδοχειακό όμιλο Blue Lagoon, ο οποίος, διαθέτοντας τέσσερα ξενοδοχεία στην Κω και ένα στην Κάρπαθο, επεκτείνει τώρα τη δραστηριότητά του στη Χαλκιδική. Ο όμιλος, συμπληρώνει, μίσθωσε και αποπερατώνει την επένδυση της εταιρείας «Δούρος Α.Ε.» στις Καλύβες Χαλκιδικής, η οποία αφορά σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με δυναμικότητα 250 δωματίων. Η μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2015. Ο όμιλος έχει εξασφαλίσει για το ξενοδοχείο της Χαλκιδικής ισχυρό τριετές συμβόλαιο με την Tui Hellas για την υποδοχή τουριστών από ξένες αγορές.

Για το 2015 ο κ. Τάσιος τονίζει ότι ήδη ξενοδοχεία της Χαλκιδικής έχουν αυξημένες κρατήσεις από τη Γερμανία και τη Βρετανία, αλλά και από τα Βαλκάνια. Προσδοκά σε διψήφια αύξηση, θέτοντας ως προϋπόθεση την ομαλή πορεία της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

 

kathimerini.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2