Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τις καλύτερες συνθήκες πραγματοποιήθηκε το 11ο Πέρασμα Δραγουτέλι

11dragouteli1

- Με τη συμμετοχή 908 περιπατητών, 45 ποδηλατών και 14 ιππέων
- Συζήτηση για μεταφορά της διεξαγωγής του την άνοιξη


Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα το 11ο Πέρασμα Δραγουντέλι, στο ορεινό τμήμα της Σιθωνίας, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Παρθενών", την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.

11dragouteli4

908 περιπατητές (σε 7 διαδρομές), 45 ποδηλάτες και 14 ιππείς με τα άλογά τους ξεκίνησαν το πρωί, απολαμβάνοντας τη φύση, για να καταλήξουν το μεσημέρι στον κατάμεστο Παρθενώνα, όπου βρισκόταν ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου – από την περιοχή και όχι μόνο – να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες και να απολαύσει τη γιορτή που στήθηκε στην πλατεία του χωριού, με την Χορωδία "Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης" από την Ουρανούπολη, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Βλάχων "Γιωργάκης Ολύμπιος" από τις Σέρρες και τους χορευτές του Συλλόγου Παρθενών.

11dragouteli2

Πολλοί εθελοντές βοήθησαν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ν. Μαρμαρά, "Προποντίς", ο Αθλητικός Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Ν. Μαρμαρά, ο Σύλλογος Εθελοντών Ν. Μαρμαρά, η ΟΠΕΑΝ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς "Τα Συκιωτάκια" και το Παράρτημα Ν. Μουδανιών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

11dragouteli5

Ικανοποίηση των διοργανωτών

«Είδαμε τον κόσμο να αποχωρεί αργά το μεσημέρι με πολλά χαμόγελα και καλή διάθεση», δήλωσε στο halkidikifocus η Πρόεδρος του Συλλόγου Παρθενών, Ντίνα Βλάχου, τονίζοντας ότι ήταν από τις καλύτερες χρονιές από άποψη συμμετοχών, ενώ υπογράμμισε ότι και η 7η διαδρομή, που προστέθηκε φέτος, από τη Συκιά μέχρι τον Παρθενώνα πήγε καλά, παρ’ ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη (18χλμ.). Την ικανοποίηση της εξέφρασε και η Αναπληρωτής Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σιθωνίας, Μαρία Πάργα Λαθούρη, δηλώνοντας: «Το Πέρασμα Δραγουτέλι έχει καθιερωθεί πλέον και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο».

11dragouteli6

Μεταφορά του Περάσματος Δραγουντέλι την άνοιξη

Η σύνδεση του Περάσματος Δραγουντέλι με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η γενικότερη αξιοποίηση των περιπατητικών διαδρομών στο Δραγουντέλι, η αλλαγή της χρονικής περιόδου διεξαγωγής του, καθώς και η χαρτογράφησή του είναι μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Σιθωνίας.

kvstikaw


Μιλώντας στο halkidikifocus ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σιθωνίας, Στέλιος Κωστίκας, επεσήμανε ότι: «Ο Δήμος σχεδιάζει και θα ετοιμάσει για την επόμενη τουριστική σεζόν την χαρτογράφηση και τη σήμανση του Δραγουντέλι, για να είναι προσιτό σε οποιονδήποτε, οργανωμένα ή όχι, αλλά και για να μπορεί να προβληθεί σε όλα τα τουριστικά site, Δήμου, τουριστικών φορέων, επιχειρήσεων. Και βέβαια αυτό που γίνεται σήμερα για 11η χρονιά πρέπει να αλλάξει χρονικά και ενταχθεί στον εναλλακτικό τουρισμό, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».
Ως καταλληλότερη περίοδο ο κ. Κωστίκας τόνισε ότι θεωρεί τον Μάιο για τρεις λόγους: Πρώτον όποιος θελήσει να έλθει για να συμμετάσχει στην εκδήλωση θα βρει κατάλυμα σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπιγκ, δεύτερον η φύση το Μάιο μήνα είναι σε οργασμό, ανεπανάληπτη και τρίτον το φθινόπωρο το βουνό είναι γεμάτο μέλισσες και εγκυμονεί κινδύνους από πιθανό τσίμπημα μέλισσας σε αλλεργικό άτομο ενώ το Μάιο οι κυψέλες βρίσκονται σε άλλες νομές, όχι του πεύκου, σε άλλες δηλαδή περιοχές, οπότε εκλείπει αυτό ο κίνδυνος.
Όπως είπε ο κ. Κωστίκας ο ορεινός όγκος της Σιθωνίας είναι ανεπανάληπτος συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, αλλά δεν έχει συνδυαστεί μέχρι τώρα με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, όπως τόνισε ο κ. Κωστίκας, ήδη ο Δήμος έχει έρθει σε επαφή με επαγγελματία γεωγράφο, για τη χαρτογράφηση και σήμανση της ορεινής Σιθωνίας (τόσο σε ηλεκτρονική μορφή όσο και με πινακίδες), τονίζοντας ότι ήδη ένα μέρος των υποδομών υπάρχουν, ενώ χαρακτήρισε ως «μεγάλο στοίχημα» να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την άνοιξη του 2015.
Την πρόθεση του Δήμου για τη μεταφορά της διεξαγωγής του Περάσματος Δραγουντέλι την άνοιξη ανέφερε και η κ. Πάργα Λαθούρη, σε μία συνολικότερη ανάδειξη και προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού με κύριο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι κάτι που θα γίνει ύστερα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Από την πλευρά της η κ. Βλάχου ανέφερε ότι θα υπάρξει αυτή η συζήτηση το επόμενο διάστημα για τη χρονική μεταφορά του Περάσματος Δραγουντέλι, σημειώνοντας ωστόσο ότι την άνοιξη επικρατούν πολλές αλλεργίες, ενώ πρέπει να ξεπεραστούν και κάποια διοργανωτικά προβλήματα.

 11dragouteli3

11dragouteli7

 

Ρεπορτάζ Κική Δημαρόγλου

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 23:58

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020