Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Συνεχίζονται τα επεισόδια με αφορμή το θάνατο ακτιβιστή

galiaepisodia

Πάνω από 60 διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Παρίσι


Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Γαλλία έπειτα από το θάνατο του ακτιβιστή Ρεμί Φρες, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Νέες διαδηλώσεις οργανώθηκαν και στο Παρίσι τουλάχιστον 60 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ εχθές Σάββατο στη Ναντ και την Τουλούζη σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ακτιβιστές και δυνάμεις ασφαλείας.

Στο Παρίσι, περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε μια πλατεία, στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας.

«Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά», «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους επιχείρησαν να σπάσουν το οδόφραγμα που είχε στήσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, συνελήφθησαν 66 άνθρωποι, εκ των οποίων σύμφωνα με τις τοπικές αρχές έφεραν σφυριά, κόφτες, σιδερογροθιές, βεγγαλικά και εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Το ακροαριστερό κόμμα NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) σχεδίαζε αρχικά να διαδηλώσει στην περιοχή αυτή, όμως τελικά προτίμησε να οργανώσει μια ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία σε άλλο σημείο της πρωτεύουσας.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτήν τη συγκέντρωση, αργά το απόγευμα, στο Πεδίο του Άρεως, κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Στη νοτιοδυτική Γαλλία οργανώθηκε σιωπηλή πορεία από περίπου 300 ανθρώπους στο εργοτάξιο του αμφιλεγόμενου φράγματος της Σιβέν, όπου σκοτώθηκε στις 26 Οκτωβρίου ο 21χρονος Ρεμί Φρες.

 

protothema.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020