ΡΟΗ 24/7:

Το είπε και το έκανε: «Έφυγε» η Μπρίτανι που επέλεξε να προγραμματίσει το θάνατό της

7

Στο σπίτι της στο Όρεγκον το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, όπως είχε από την αρχή ανακοινώσει - Έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο

 

Παγκόσμια συγκίνηση

Την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε δηλαδή από την αρχή ανακοινώσει ότι θα κάνει, έφυγε από τη ζωή η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ, η κοπέλα, δηλαδή, που είχε προγραμματίσει το τέλος της ζωή της πριν το φέρει ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε.

Όπως μετέδωσε το περιοδικό People η ίδια στο τελευταίο μήνυμά της στο Facebook, το Σάββατο, έγραψε:

«Λέω γειά σε όλους τους καλούς μου φίλους και την οικογένειά μου. Σήμερα είναι η μέρα που έχω διαλέξει για να φύγω με αξιοπρέπεια μπροστά στην αρρώστιά μου, αυτός ο τρομερός καρκίνος στον εγκέφαλο μου έχει πάρει τόσα πολλά... αλλά θα μου είχε πάρει ακόμα περισσότερα. Ο κόσμος είναι ένα πανέμορφο μέρος, τα ταξίδια ήταν ο καλύτερος μου δάσκαλος, οι πιο κοντινοί μου φίλοι και γνωστοί είναι οι καλύτεροι δότες. Έχω μάλιστα έναν κύκλο συμπαράστασης γύρω από το κρεβάτι μου καθώς γράφω αυτές τις λέξεις... Γειά σου κόσμε. Μοίρασε θετική ενέργεια. Προχώρα μπροστά!».

Στο τελευταίο της μήνυμα όπως αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα thebrittanyfund.org η Μπρίτανι ευχαριστεί όλους τους όμορφους, έξυπνους, θαυμάσιους, υποστηρικτούς φίλους της στους οποίους στηρίχθηκε σε όλη της τη ζωή και την αρρώστια για να μοιραστεί μαζί τους μια όμορφή ζωή.

«Οι άνθρωποι που επιλέγουν να εκτιμούν τη ζωή και να μοιράζουν χαρά είναι οι πιο ευτυχισμένοι. Αν αλλάξουμ τις σκέψεις μας, αλλάζουμε τον κόσμο! Αγάπη και ειρήνη σε όλους σας-Μπρίτανι Μέιναρντ».

Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύθηκε και ο επικήδειός της στον οποίο περιγράφονται όλα όσα έκανε τους τελευταίους μήνες της ζωής της και μετά τη διάγνωση ότι έχει λίγες εβδομάδες ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην οικογένειά της και τα δύο της σκυλιά.

Η 29χρονη Μπρίτανι πέθανε στο σπίτι της, στο Όρεγκον περιτριγυρισμένη από συγγενείς και φίλους, καθώς οι νόμοι της πολιτείας της επέτρεπαν να κάνει αυτό το τελευταίο βήμα με τη λήψη ισχυρής δόσης βαρβιτουρικών γραμμένων από γιατρό σε περίπτωση που η ασθένεια είχε γίνει ανυπόφορη.

Οι γιατροί την περασμένη άνοιξη είχαν δώσει στη Μπρίτανι έξι μήνες ζωή καθώς διαγνώστηκε με κατηγορίας τέσσερα γλοιοβλάστωμα.

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή