sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ… ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ… ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

 

Όταν, μετά από 4,5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι επιλέγουν την παραλία (αντί της κάλπης), τότε ως λαός έχουμε μειωμένη αντίληψη της πολιτικής μας ευθύνης!

Όταν, μετά από 4,5 χρόνια πολιτικής αναλγησίας από τη “συμμορία” του ΣΥΡΙΖΑ, το συγκεκριμένο κομματικό μόρφωμα, αντί να συντριβεί, εξακολουθεί να υποστηρίζεται από το 31,53% των ψηφισάντων, τότε ως λαός πάσχουμε από πολιτική αμνησία προχωρημένης μορφής.

Ως προς τα υπόλοιπα εκλογικά αποτελέσματα, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη –και επιβεβλημένη μπορώ να πω, για ευνόητους λόγους– αλλά, αν εξαιρέσει κανείς τον θετικό αντίκτυπο από την κοινοβουλευτική αποπομπή της «Χρυσής Αυγής», η είσοδος των κομμάτων «Ελληνική λύση» και «ΜέΡΑ25» στη Βουλή μόνον απογοήτευση μπορεί να προκαλεί.

Διότι το μεν κόμμα του Βελόπουλου έχει στιγματισθεί από τους τσαρλατανισμούς του αρχηγού του (μέχρι και η Εκκλησία χρειάστηκε να παρέμβει, για να αναχαιτίσει την καπηλεία της θρησκείας), το δε κόμμα του Βαρουφάκη αποτελεί “άλλοθι” πολιτικής ασυλίας του αρχηγού του, ο οποίος κάποτε πρέπει να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη για τους “πειραματισμούς” της οικονομικής πολιτικής του, που κόστισε στη χώρα μας περισσότερα από 80 δισ.

Αποδεικνύεται ότι, αφενός, η αγαθοπιστία των “ψεκασμένων” και, αφετέρου, η ηθική αλλοτρίωση των εξαρτημένων από τα επιδόματα, επηρέασε σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων, και τους κατέστησε πολίτες χωρίς κρίση και βούληση, που ενέδωσαν στην πλειοδοσία των υποσχέσεων.

Η ειρωνεία είναι ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν με το χέρι, όχι στην καρδιά, αλλά στην τσέπη, θα έχουν το θράσος να αβαντάρουν εκείνους που, σε λίγο, θα εκφράζουν βάσιμα παράπονα για την ασκούμενη πολιτική και για την άστοχη είσοδο κάποιων κομμάτων στη Βουλή!

Είναι πάγια η τακτική, άλλωστε, να διαπιστώνουμε κυνικά ότι «τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτόν τον τόπο», αγνοώντας επιδεικτικά ότι η “αλλαγή” πρέπει να ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους!

Αν συνεχίσουμε να προτιμάμε τα «μπάνια του λαού» από τη «λαϊκή ετυμηγορία» στις κάλπες, σύντομα θα βρεθούμε αμήχανοι και θλιβεροί θεατές στο έργο «Άλλοι ρυθμίζουν τις ζωές μας», που, λόγω της τραγικής αλήθειας του, αυτό θα είναι υποψήφιο για πολλά «Όσκαρ», ενώ εμείς υποψήφιοι για πολλές «μούτζες»!

Στέργιος Βαγγλής, στέλεχος της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΞΑΝΑ!» στη Χαλκιδική

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 09 Ιουλίου 2019 13:50
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr