xomatourgika-banavas
ΡΟΗ 24/7:

Το νέο υπόστεγο εκτός από τα ανεμόπτερα της Αερολέσχης Έδεσσας

DSC04905Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα έργα που εντάσσονται στο διασυνοριακό πρόγραμμα FACT (Flight and Connect Tourism) του IPA Cross Border Programme "Greece - Former Yugoslav Republic of Macedonia 2007-2013" στο οποίο συμμετέχει η Αερολέσχη μας. Με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών ξεκίνησε η κατασκευή του Νέου υποστέγου ( 800τμ ) που θα ανεγερθεί στην θέση του παλιού ΤΩΛ 1 με επιπλέον εκχωμάτωση λόγω μεγαλύτερων διαστάσεων.


FACT AIR CAMP aled 2014.jpg
Το νέο υπόστεγο εκτός από τα ανεμόπτερα της Αερολέσχης Έδεσσας, θα στεγάσει και το νέο Μουσείο Αεραθλητισμού στο οποίο θα εκτίθενται όλα τα ανεμόπτερα αλλά και υλικό της Ελληνικής Ανεμοπορικής ιστορίας . Εντός των ημερών θα βγει η διακήρυξη δυο νέων κατασκευαστικών έργων που θα αφορούν την διαμόρφωση και κατασκευή εξωτερικού Αεροπορικού Μουσείου και της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων στα κτίρια του αεροδρομίου. Παράλληλα με την κατασκευή του υποστέγου συνεχίζεται και η κατασκευή της Καινούργιας Μηχανής Έλξης Ανεμοπτέρων η οποία έχει ανατεθεί στην εταιρία κατασκευής TOST στην Γερμανία.

FACT AIR CAMP aled 2014.jpg

Επίσης στην διαδικασία κατασκευής βρίσκεται και το καινούργιο ανεμόπτερο της Αερολέσχης μας , DUO DISCUS XLT στον κατασκευαστικό οίκο Schempp – Hirth. Οι κατασκευές προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και μέχρι το τέλος της άνοιξης του 2015 τόσο ο καινούργιος εξοπλισμός όσο και οι καινούργιες εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες για να εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή στην Αερολέσχη που θα αποτελέσει πόλο έλξης για ανεμοπόρους από όλη την Ευρώπη. Ήδη Αερολέσχες του εξωτερικού έχουν έρθει σε επαφή με το διοικητικό συμβούλιο της Αερολέσχης μας και εξεδήλωσαν επιθυμία να επισκεφθούν το αεροδρόμιο μας και την γύρω περιοχή μετά την άνοιξη του 2015, να πετάξουν μαζί μας και να περιηγηθούν . Για όλα τα παραπάνω Η Αερολέσχη Έδεσσας, προετοιμάζει για τις 22 Νοεμβρίου 2014 μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα που υλοποιεί και θα συνοδεύεται με συνέντευξη τύπου (Θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση. Η Αερολέσχη μας αντιλαμβανόμενη τις εξελίξεις στο αεράθλημά μας και υπηρετώντας πάντοτε πιστά την ιδέα της διάδοσης της Ανεμοπορίας εισέρχεται δυναμικά στον διεθνή χώρο του Αεραθλητισμού στοχεύοντας τόσο στην διάδοση της ανεμοπορίας στην Ελλάδα όσο και στην ανάπτυξή της περιοχής μας μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού που είναι πολύ διαδεδομένες στο εξωτερικό.

επιστροφή στην κορυφή