xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αγωνιώδης προσπάθεια αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

66195136 2546789072020295 1500263275135238144 n

Σε εκτόνωση το φαινόμενο

Μαραθώνια σύσκεψη μεταξύ αρμόδιων Υπουργών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο Ν. Προποντίδας, στα Ν. Μουδανιά, που έχει γίνει το στρατηγείο των επιχειρήσεων στη Χαλκιδική για την αντιμετώπιση της βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στη Σιθωνία και τη Βόρεια Χαλκιδική, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει σε περιοχές της Ν. Προποντίδας και της Κασσάνδρας, καθώς εκεί έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές στο δίκτυο, εκτιμώντας ότι θα επανέλθει το ρεύμα μέχρι αύριο.
Όπως είπε ο κ. Στεργιάδης, έχουν παραγγελθεί 1.000 στύλη της ΔΕΗ από το Σιδηρόκαστρο, των Σερρών για να αντικαατασταθούν οι κολόνες που έχουν καταστραφεί.
Για το πρόβλημα της υδροδότησης, που υπάρχει κυρίως στην Κασσάνδρα και είναι συνέπεια της διακοπής της ηλεκτροδότησης, αφού οι γεωτρήσεις λειτουργούν με ηλεκτρικό, ο κ. Στεργιάδης ανέφερε ότι συνδράμει ο στρατός με γεννήτριες ώστε να γεμίζουν οι δεξαμενές έστω και προσωρινά.
Παράλληλα ο κ. Στεργιάδης σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του οδικού δικτύου και ήδη ξεκίνησε 15 συνεργεία μηχανικών της Περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές σε υποδομές των περιοχών που επλήγησαν, ενώ από αύριο το πρωί οι Μηχανικοί θα ξεκινήσουν τις καταγραφές των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Όπως τόνισε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το φαινόμενο που έπληξε τη Χαλκιδική είναι σε εκτόνωση, εκτιμώντας ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχει επιστρέψει η κανονικότητα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2