xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Σπουδή της κυβέρνησης για χαλάρωση των δεσμεύσεων της Eldorado, αδιαφορία για τους κατοίκους της Στρατονίκης"

Malama Kyriaki

Η βουλευτής Κ. Μάλαμα για τις εξελίξεις στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

Την παρέμβαση της βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα προκάλεσαν όσα προέκυψαν από την πρόσφατη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Διεύθυνση της Eldorado Gold, αναφορικά με την επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και γενικότερα τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. (δείτε εδώ)

Σε δήλωσή της η κ. Μάλαμα υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

"Όπως κατέδειξε η πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, οι κυβερνώντες σπεύδουν να δηλώσουν διάθεση συνεργασίας στον Γενικό Διευθυντή της Eldorado. Ερωτηματικά, εντούτοις, προκαλεί η πρόθεση του Υπουργού κ. Χατζηδάκη να συγκροτηθεί "μεικτή επιτροπή" από υπηρεσιακούς υπαλλήλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι από εκπροσώπους της εταιρίας, "για να συζητηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα". Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων είναι συγκεκριμένη, οριοθετημένη σε όλες τις νομικές της διαστάσεις και δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι δημιουργίας μιας τέτοιας adhoc ομάδας, εκτός υφιστάμενου πλαισίου.

Την ώρα, λοιπόν, που η νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεσμεύεται για "επιτάχυνση" κι "εξεύρεση λύσεων" απέναντι στην εταιρία, κανένα ενδιαφέρον δεν φαίνεται να επιδεικνύεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στρατονίκη από την διεύρυνση των ρηγματώσεων που ταλαιπωρούν το χωριό τους. Η νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να ασχολείται σε βάθος με τα συμπεράσματα της πρόσφατης έκθεσης αυτοψίας του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στατικότητας του χωριού, τα οποία διευρύνονται διαρκώς με τις υπόγειες εξορύξεις που διενεργούνται από κάτω του".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2