Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Τα επιμελητήρια οφείλουν να ενημερώνουν τις ΔΟΥ για τις οφειλές των μελών τους στο ΓΕΜΗ"

oli i apofasi gia tis 100 doseis stin eforia.w hr 800x445

Απάντηση ΒΕΘ στην παράταξη "Ένωση Βιοτεχνών–Νέοι Ορίζοντες"

Για λαϊκίστικες απόψεις, που δεν απηχούν στην πραγματικότητα και στη νομοθεσία κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε απάντηση του στην αναίτια, πρόσφατη, -όπως τη χαρακτηρίζει- κριτική που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου από την παράταξη «Ένωση Βιοτεχνών–Νέοι Ορίζοντες».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΒΕΘ «με βάση τον ιδρυτικό νόμο για το ΓΕΜΗ εκδόθηκε η υπ’αριθ.πρωτ.79752/30.12.2014 ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία ανάμεσα σε άλλα διαχειριστικά θέματα, αναφέρεται ό,τι τα επιμελητήρια (οι αρμόδιες υπηρεσίες ΓΕΜΗ) οφείλουν σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα τέλη ΓΕΜΗ και δεν έχει διαγραφεί από αυτό, τα εν λόγω τέλη, να τα αποστείλουν στη φορολογική διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων».

Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για πρόταση του ΒΕΘ, όπως κακώς επικαλείται η «Ένωση Βιοτεχνών –Νέοι Ορίζοντες», αλλά προβλέπεται από το νόμο.

Μάλιστα το ΒΕΘ, έχει ενημερώσει ήδη όλες τις διοικήσεις των βιοτεχνικών σωματείων (προκειμένου να το γνωστοποιήσουν στα μέλη τους) καθώς και όλες τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΓΕΜΗ ότι είναι αναγκασμένο από το νόμο, αν δεν ανταποκριθούν, να βεβαιώσει τις οφειλές από τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ στην αρμόδια ΔΟΥ.

Πάντως η διοίκηση του ΒΕΘ, χωρίς μεγάλες κουβέντες και τυμπανοκρουσίες, δεσμεύεται να μεριμνήσει για κάθε τροποποίηση-βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας του ΓΕΜΗ, συμπεριλαμβανομένων και των βελτιώσεων στα οικονομικά θέματα.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020